Top-ads

Bel kemiği kırılan kediye yürüteç

By | Leave a Comment
Antalya'da balkondan düşerek bel kemiği kırılan ve yürüyemeyen 5 aylık Prenses adlı kediye tekerlekli yürüteç yapıldı. Veteriner hekimler, arka ayakları tutmayacak, idrar ve dışkısını kaçıracak Prenses'e bir anne gibi bakıp koruyacak sahip arıyor.

ANTALYA - AA - Antalya'da balkondan düşerek bel kemiği kırılan ve yürüyemeyen 5 aylık Prenses adlı kediye tekerlekli yürüteç yapıldı. Prenses'e şimdi onu bir anne gibi bakıp koruyacak sahip aranıyor.

Antalya'da sahibinin oturduğu apartmanın dördüncü katındaki dairenin balkonundan düşen Prenses adlı kedi, veteriner kliniğine götürüldü. Burada bel kemiğinin kırıldığı, omurgalarının arasının bir daha birbirine kaynamayacak kadar açıldığı tespit edilen kedinin, geri dönüşü olmayacak şekilde sakatlandığı anlaşıldı.

Veteriner hekimler Derya Özdemir Ertürk ve Ceren Şengüler, Prenses'in arka ayaklarının tutmayacağını, idrar ve dışkısını kaçıracağını sahibine bildirdi. Çalıştığı için küçük kediyle sürekli ilgilenemeyeceğini belirten kedi sahibi, acı çektirmeden kedinin yaşamına son verilmesi anlamına gelen "uyutma" işleminin yapılmasını talep etti. Sahibinin isteğine rağmen Prenses'in acı çekmediğini gören ve son derece hareketli olduğuna karar veren Ertürk ve Şengüler ise, küçük kediyi "uyutmaktan" vazgeçerek, onu yaşatmayı tercih etti.

Veteriner kliniğinde ve çevresinde arka ayaklarını sürüyerek yürümeye çalışan Prenses'in durumunu öğrenen Konyaaltı Dostları Derneği Başkanı ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Antalya Temsilcisi Nilsu Güleç de, Eskişehir'de ortopedik engelliler için ortez ve protez üreten bir şirketin sahibi olan, 4 yıldır da hayvanlara uygun cihazlar üreten Niyazi Çapa ile iletişim kurdu. Çapa'nın sahibi olduğu şirkette üretilen protez Antalya'ya gönderildi ve tekerlekli yürütece bağlanan Prenses, ilk adımlarını attı.

Veteriner hekim Ceren Şengüler, yavru kedinin artık ayaklarını yere sürtmeden yürüyebildiğini, B vitamini takviyesiyle de sinirlerini tedavi etmeye çalıştıklarını anlattı. Kedinin altını bezle örtmek zorunda kaldıklarını belirten Şengüler, "Bir tedavisi yok. Onu uyutmaya kıyamadık. Burada bakıyoruz ama asıl bir evde, özel ilgiye ihtiyacı var. Onun bakımını üstlenecek, gün içinde sürekli ilgilenecek, takip edecek, ona iyi bakacak bir anneye ihtiyacı var" dedi.

40 yıldır insanlar için ortopedik cihaz ürettiğini, 4 yıldı r da hayvanlara aynı hizmeti verdiğini kaydeden Niyazi Çapa ise, bugüne kadar kuşlar dahil 300 kadar hayvan için cihaz ürettiğini ve ücretsiz olarak sahiplerine ulaştırdığını belirtti. Niyazi Çapa, "Kediler netamelidir. Yeniliklere biraz zor alışır. Ancak biraz önce veteriner hanımlarla telefonla görüştük. Bu kedi ç abuk alışacak gibi görünüyor" diye konuştu.

HAYTAP Antalya Temsilcisi Nilsu Güleç de, her canlının yaşam hakkı na saygı duymak gerektiğini savundu. Güleç, hayvan acı çekmiyorsa, ölüm değil, yaşatma kararı alınması gerektiğini belirterek, hayvan sahipleri ve veteriner hekimlerden "uyutma" kolaycılığına kaçmamalarını, son nefesine kadar hayvana yaşama hakkı vermelerini istedi.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.