16 Ekim 2010 Cumartesi

Karpuz tansiyon ilacı gibi

Hiçbir yan etkiye de neden olmuyor.

ABD’nin Florida State Üniversitesi’nden gıda bilimi uzmanları yaptıkları araştırmalar sonucunda, karpuzdaki amino asit miktarının kan basıncını düşürdüğünü ve tansiyonu dengelediğini buldular.

Sağlıklı bir kan basıncını sağlamak için alınan L-arjinin amino asidinin, tansiyon hastalarında yol açtığı mide bulantısı, karın ağrısı ve ishal  gibi yan etkiler nedeniyle tercih edilmediğini söyleyen uzmanlar, karpuzda bulunan L-sitrulin asidinin vücuda girdiğinde L-arjinine dönüşürken hiçbir yan etkiye neden olmadığını açıkladılar.


SOSYAL MEDYA

Editör:

Veka Medya Haftalık Haber güven dolu yazılar..

0 yorum:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.