Top-ads

Yediemin deposu araç mezarlığına döndü

By | Leave a Comment
Antakya'da yediemin deposu garajında trafikten men edilen motosikletler başta olmak üzere; çalıntı veya icra takibine takılan araçlar, kışın yağmur, yazın ise kavurucu sıcak altında çürümeye terk edildi.

HATAY - İHA - Antakya'da yediemin deposu garajında trafikten men edilen motosikletler başta olmak üzere; çalıntı veya icra takibine takılan araçlar, kışın yağmur, yazın ise kavurucu sıcak altında çürümeye terk edildi.

Yediemin deposu garajında özellikle motosiklet sahiplerinin trafik ekipleri tarafından yakalanan araçlarını yüksek cezalar nedeniyle tekrar teslim almamaları ve ağır işleyen yargı sistemi nedeniyle yaşanan adli süreçte yediemin deposuna sağlam giren araçlar hurdaya dönüyor.

Ödenmemiş vergi borçları nedeniyle resmi kurumlarla kişiler arasındaki alacağın tahsil edilmemesi nedeniyle icra müdürlükleri ve vergi daireleri tarafından araçlara konulan haciz kararlarındaki artış ürkütürken bu artış yediemin deposu garajının doluluğuna neden oluyor. Hatay'da 'yakalamalı', 'rehinli' ve 'hacizli' araç sayısı binleri bulurken yediemin deposunun garajı doldu taştı.

Yediemin garajları, hemen hemen her gün el konulup icra yoluyla getirilen araçlar nedeniyle tamamen doldu. Yer sıkıntısı nedeniyle özellikle yakalanan motosikletler üst üste atılınca adeta metal dağı oluştu.

Yediemin depolarındaki araçların, yüzde 25'inin şirketlere, yüzde 75'inin ise şahıslara ait olduğu belirtilirken, depo sahipleri, yerlerini genişletmek için çeşitli yollara başvurmaya başladı.

1970 modelden 2010 modele kadar araçların park edildiği yediemin depolarının birinin İşletmecisi Rasim Kürdo "Şu an depomuzda binlerce araç var. Bir yıl önce bu rakam çok daha azdı. 1970 modelden 2010 modele kadar binlerce yeni araç geliyor, araç sayısı sürekli artıyor. Burada, gümrüklerden yakalanan kaçak araçlar, trafik ve asayiş ekiplerinin ve jandarmanın yakaladığı araçlar var. 6 ayda bir satılması gerek fakat ilgilenen yok. Araç koyacak yerimiz kalmadı. Bu araçların bir an önce tasfiyesi şart. Milli servet heba oluyor" dedi.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.