Top-ads

Tavuğun KDV’si yüzde 8’e çıktı

By | Leave a Comment
TAVUĞUN KDV’si yüzde 1’den yüzde 8’e çıkarıldı.

Bakanlar Kurulu’nun Resmi Gazete’de yayınlanan kararıyla 2011 yılında tavuk gibi kümes hayvanlarının KDV’si yüzde 1’e düşürülmüştü. Resmi Gazete’de dün çıkan kararla tekrar yüzde 8’e çıkarıldı.

RESMİ Gazete’de dün yayımlanan kararla gümrük tarife cetvelinde yer alan 01.05 başlığının KDV’si değiştirildi. Bu başlıkta canlı kümes hayvanları yer alıyor. Yani horozlar ve tavuklar. Aslında tavuk ve horozların yer aldığı bu grubun KDV’si 2011 yılında yüzde 1’e düşürülmüştü. 2011 yılındaki kararda küçük ve büyükbaş hayvanların etleri ile kümes hayvanlarının KDV’si aynı zamanda yüzde 1’e düşürülmüştü. Ancak tavukların perakende satış fiyatındaki KDV yüzde 8 olarak uygulanmaya devam etmişti. Perakende satış fiyatının KDV’si değişmeyince tavukçuluk sektörü de iade açısından sıkıntıya girmişti. Maliye yetkilileri, 2011 yılındaki düzenlemenin de aslında tavukçuluk sektörü tarafından istenmediğini belirterek, yüzde 1’lik KDV’nin 8’e çıkarılması ile sektörün talebinin yerine getirildiğini belirttiler.

E-KİTAP VE E-GAZETE

Aynı Bakanlar Kurulu kararında e-gazete ve e-kitap ile ilgili de KDV oranı düşürüldü. E-kitap ve e-gazetenin KDV’sinin digital grupta yer alması nedeniyle yüzde 18 olarak uygulandığını anlatan yetkililer, değişiklikle e-gazetenin KDV’sinin yüzde 1’e, e-kitap için de KDV’nin yüzde 8’e düşürüldüğühü söylediler.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.