Top-ads

Ani’de namaz kılmakta kararlı

By | Leave a Comment
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetten gelen olumsuz tepkiye rağmen yarın Ermeniler’den kalan Kars’taki Ani Harabeleri’nde, cuma namazı kılmaya kararlı.

Namaza, çevre illerden ve Azerbaycan’dan 5 bin kişinin gelmesi bekleniyor. MHP kurmayları, “Biz, yasal başvuru ve bilgilendirmeleri eksiksiz yaptık. İzin verseler de, vermeseler de cemaatle birlikte cuma namazı kılacağız” dediler. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dün Bahçeli’nin kararlılığı anımsatılınca, “Allah kabul etsin” demekle yetindi.

Namaz cemaatle kılınır 

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ile Genel Başkan Yardımcıları Faruk Bal ve Semih Yalçın, Günay’ın bireysel namaz önerisine, “Sayın Günay, ne yazık ki, dini ritüelleri de bilmiyor. Cuma namazı tek başına kılınmaz, cemaatle kılınır” dediler. Semih Yalçın şunları söyledi: “Anayasa’nın 24’üncü maddesinin 2’nci fıkrası çok açık. Ani’de cuma namazı için, izin almaya ihtiyaç yok. Günay’ın iddia ettiği gibi, bizim dini istismar gibi bir niyetimiz yok. Orada zaten parti bayrağı da olmayacak, sadece Türk Bayrağı olacak. Bir de Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde olumsuz gelişmeleri reddettiğimizi simgelemek için sınırın sıfır noktasındaki Alican Sınır Kapısı’na da gideceğiz.” Bal da, Günay’ın karşı çıkmasını, “Adaletin terazisi adil tartar. Sayın Günay hep çiftçinin aleyhine tartan pancar kantarı kullanıyor” sözleriyle eleştirdi.

Süleyman DEMİRKAN Umut ERDEM / ANKARA

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.