Top-ads

"Dünyada çok yakında su savaşları başlayacak"

By | 1 comment
10 Ekim'de Türkiye'nin de dahil olduğu 165 ülkede dünyadaki küresel ısınmayı durdurmak için toplu eylem yapılacak

Küresel Eylem Grubu, 10 Ekim'de Türkiye'nin de dahil olduğu 165 ülkede dünyadaki küresel ısınmayı durdurmak için toplu eylem gerçekleştirecek. 10 Ekim ile ilgili yapılan basın toplantısında konuşan Açık Radyo'nun Kurucusu Ömer Madra, dünyada çok yakında su savaşlarının başlayacağını belirterek, "Elimize çok sayıda rapor geliyor. Çok uzağımızda sandığımız şey hızlı bir şekilde bizi bulabilir" dedi.

Özge EĞRİKAR/ AHT

Küresel Eylem Grubu, Türkiye'de ve dünyadaki küresel ısınmayı durdurmak için, dünyadaki 165 ülkenin de içinde yer aldığı ?Uluslararası 350 kampanyası' adı altında geniş çaplı bir eylemce gerçekleştirecek. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek katılımcıların da olacağı eylem kapsamınnda, 10 Ekim'de Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı'na kadar yürüyüş yapılacak. Küresel Eylem Grubu 10 Ekim'de gerçekleştirecekleri eylemle ilgili olarak Taksim Hill Otel'de bir basın toplantısı yaptı. Toplantıya Açık Radyo'nun kurucusu Ömer Madra, Küresel Eylem Grubu aktivisti Gökşen Şahin ve grup üyeleri katıldı.

"ÇOK AĞIR BİR YIL GEÇİRMEKTEYİZ"
Açık Radyo'nun kurucusu Ömer Madra, dünyanın fırın gibi olduğunu söyleyerek, "Çok ağır bir yıl geçirmekteyiz. Gezegen tarihindeki en sıcak 10 yılı, en sıcak 12 ayı ve en sıcak 6 ayı geride bıraktık. Yıl sonu geldiğinde, muhtemelen gelmiş geçmiş en sıcak yılı geride bırakmış olacağız. Dört bir yanda tüm sıcaklık rekorları kırıldı. Mesela Pakistan'da gölgede 53 derecenin üstünü gördük. Eh, evdeki fırının düğmesini de 53 dereceye getirebiliriz pekâlâ, yemekleri ısıtmak için. Rusya bin yılın en yüksek hararetiyle kavruldu, 15 bin insan sıcaktan öldü, yangınlar çevrede nükleer tehdit yarattı. Buna benzer çok şey var" şeklinde konuştu.

"BİLİM DÜNYASININ YÜZDE 99'U SATILMIŞ"
Gezegenin enerji dengesini oturtabilmek için büyük çaba harcanması gerektiğini belirten Madra, "Bilim dünyasının yüzde 99'u satılmış. Bilim insanları bu durumu inkâr ediyor. Pazarlık yapılmak isteniyor. Fizik dünyasıyla pazarlık yapılıyor. Çünkü atmosferdeki mevcut karbondioksit miktarı milyonda 392 parçacık ve her yıl yaklaşık 2 ppm artıyor. Bu oran güven sınırının çok üzerinde. Hatta bilim insanları, 392 ppm'in gezegen tarihinin en yüksek değeri olduğunu söylüyorlar. Şu an uçurumun kenarında bulunuyoruz, atmosferdeki karbondioksit miktarı hızlı bir şekilde milyonda 350 parçacığa inmezse bu yıl içinde iklim değişikliğinden kaynaklanan felaketler, önümüzdeki yıllarda daha da artarak devam edecekler" dedi.

"YAKINDA SU SAVAŞLARI BAŞLAYACAK"
Yakında su savaşlarının başlayacağını dile getiren Madra, "Elimize çok sayıda rapor geliyor. Çok uzağımızda sandığımız şey hızlı bir şekilde bizi bulabilir. Bütün ormanları, okyanuslardaki hayatı sağlamak çok yakında imkansız hale gelebilir. Bu bir etik meselesi. Nesiller arası tarihin en önemli adalet kavgasının içerisindeyiz" diye konuştu. Madra, "AKP'nin 8 yıllık iktidarının en berbat yönlerinden birisi çevre politikaları oldu. Henüz yürürlüğe koymadığı 2B politikası ormanların satışa çıkarılacağına dair önemli ipuçları görüyoruz. Tamamen kapalı kapılar ardında hiçbir şekilde kamuoyuna konuşulmadan bir şey yapıyorlar. Buna Rusya ile yapılan Nükleer Tesis Anlaşması, Hidroelektrik çalışmasını örnek verebiliriz" dedi.

10 EKİMDE DÜNYANIN BİNLERCE YERİNDE AYNI ETKİNLİK OLACAK
Küresel Eylem Grubu Aktivisti Gökçen Şahin de, gerçekleştirecekleri eylemceyle ilgili şöyle konuştu: "10 Ekim'de dünyanın binlerce yerinde aynı anda yapılacak bir eylemcenin bir parçası olmaya çalışıyoruz. Amacımız, iklim değişikliğini durdurmak için yapılacak çok şey olduğunu göstermek. Bu nedenle sloganımız 'Küresel Isınmayı Durdurmak İçin ?İş Başına' Partisi'. 10 Ekim 2010 günü de Taksim'de aslında iklim adaleti isteyen insanların hiç de az olmadığını ve iklim değişikliğine çözüm olabilecek yüzlerce politikanın mümkün olduğunu gösterecek bir büyük müzikli, organik yemekli, bisikletli, danslı ama hepsinden önemlisi ?iklim değişikliği konusunda harekete geçmeye kararlı' bir EYLEMCE yapacağız. Saat 15.00'de Galatasaray'dan başlayıp Taksim'e kadar müzikli, eğlenceli bir yürüyüş yapacağız. Ardından Taksim Gezi parkında saat 16.00 'de şenliğimiz, sergilerimiz, konuşmalarımız olacak"

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Doğal su kaynakları en verimli ülkeyiz. Bence fazla endişe ediliyor. Bazen azalır bazen çoğalır kaynaklar. Ama israf her zaman için etmemek gerekli. Az olduğunda da çok olduğunda da. Bence insanlar elindekinin kıymetini bilse dünya çok daha güzel yaşanacak bir yer olur.

    YanıtlaSil

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.