Top-ads

Fuhuş ve insan ticareti!

By | Leave a Comment
Yurt dışından getirdikleri kadınları tehdit ve baskıyla fuhuşa zorlayan çete operasyonla çökertild

Türkiye'ye yurt dışından getirdikleri kadınları tehdit ve baskıyla fuhuşa zorlayarak 'insan ticareti yaptıkları' iddia edilen gruba yönelik düzenlenen operasyonda yakalanarak mahkemeye çıkarılan 6 kişiden 4'ü tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü'ne, B.Y.'nin ele başılığındaki grubun, bakıcılık, eğitmenlik, garsonluk gibi çeşitli iş dallarında çalışma vaadiyle genç kadınları Türkiye'ye getirttiği, tehdit ve baskıyla fuhuşa zorladığı, yazılı bir mail ihbarı yapıldı. Yapılan ihbarın ardından harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, daha önce de ''insan ticareti yapmak'' suçundan yakalanan B.Y.'ye yönelik araştırma ve takip başlattı.

Yürütülen çalışmalar sonucunda şebekenin, Rus uyruklu A.Z. aracılığıyla yurt dışından genç kadınları Türkiye'de çalışma vaadiyle getirdikleri, fuhuşa zorladıkları, kabul etmemeleri üzerine işkence ve şiddet uyguladıkları, yüksek tutarlı borç senedi imzalattıkları belirlendi. Kadınları, örgüt üyesi taksi şoförlerinin müşteri adreslerine götürüp tekrar geri getirdiği ve telefon açmalarına izin vermedikleri; Türk kadınlara da, ''Fuhuş yaptığınızı ailenize söyleriz, sizi rezil ederiz'' tehdidiyle kendilerine bağlı çalışmaya zorladıkları iddia edildi.

Suç örgütünün işleyişini ve üyelerini belirleyen ekipler, tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda yakalanan B.Y. ile yardımcısı olduğu iddia edilen F.G., A.Z., R.D., İ.Y. ve S.C. isimli 6 kişi, İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılardan 4'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, 2 kişi ise serbest bırakıldı.

İHA

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.