Top-ads

Kendi icadıyla öldü

By | Leave a Comment
Segway üreticisi Segway’i ile nehre düşüp öldü...

“İngiltere’nin en zengin 400 kişisi” listesinde yer alan ve yaklaşık 10 aydır Amerikan Segway şirketinin sahibi olan Jimi Haselsen, Segway kazasında hayatını kaybetti. Haselsen, arazi tipi Segway’i ile nehre düşerek boğuldu.

Amerikan Segway şirketini, aynı adlı aracın mucidi Dean Kamen’den geçen aralık ayında satın alan İngiliz milyarder Jimi Haselsen, bir Segway kazasında hayatını kaybetti. Cesedi Segway’i ile birlikte Batı Yorkshire’da evinin yakınındaki Wharfe Nehri’nden çıkarılan 62 yaşındaki milyarderin arazi tipi Segway’inin kontrolünü kaybederek nehre düştüğü ve boğularak öldüğü düşünülüyor.

SAATTE 200 KM
Polis, “İngiltere’nin en zengin 400 kişisi” listesinde bulunan Haselsen’in ölümü ile ilgili herhangi bir şüphe bulunmadığını ve araştırma yapılmayacağını açıkladı. Hayata bir madenci olarak başlayan Haselsen, kum torbalarından çok daha etkili, patlamaya karşı koruyucu bir materyal geliştirmiş ve bu icat sayesinde 263 milyar dolarlık bir servetin sahibi olmuştu. Haselsen’in ölümüne yol açan Segway’ler elektrikle çalışıyor ve saatte en fazla 20 kilometre hız yapabiliyor. 2001 yılında kimsenin üzerinden düşemeyeceği, en güvenli ulaşım aracı olarak tanıtılan Segway’den, eski ABD Başkanı George Bush da düşmüştü.

Haselsen’in ölümüne neden olan Segway’ler elektrikle çalışıyor ve saatte 20 km hız yapabiliyor.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.