Top-ads

Onlara göre Müslümanlar yük

By | Leave a Comment
Almanya'da yapılan son araştırma, Almanların, ülkelerinde yaşayan Müslümanlara nasıl baktığını ortaya çıkardı. Araştırmaya göre Almanların yüzde 55'i Müslümanları ülkeleri için yük olarak görüyor.

Almanca yayın yapan Financial Times Deutschland gazetesinde yer alan haberde Alman halkının yüzde 55'i ülkelerinde yaşayan Müslümanları sosyal ve ekonomik açıdan değerlendirildiğinde, ekonomiye katkıdan çok yük getirdiğine inanıyor. Institus für Demoskopie Allensbach'ın araştırmasına katılan Doğu Almanların yüzde 74'ü Müslüman göçmenler için olumlu bir görüşe sahip olmadığını belirtiyor. Batı Almanya'da ise Müslümanlar için olumsuz görüş bildirenlerin oranı yüzde 50 civarında oldu.

Yine araştırmaya katılanların üçte ikisi Alman toplumunun göçmenler nedeniyle gittikçe aptallaştığını savunuyor. Göçmenlerin yeterince eğitime önem vermedikleri ve çok çocuk yaptıkları belirtiliyor.

SARRAZİN'E GÜÇLÜ DESTEK

Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu eski üyesi Thilo Sarrazin, ülkesinde yaşayan Türkler ve Müslümanlarla ilgili ırkçı söylemler kullandıktan sonra "Almanya Kendini Yok Ediyor" adında bir kitap yazdı. Sarrazin, Müslüman göçmenlerin Alman toplumunu gittikçe aptallaştırdığı tezini savunmuştu. Institus für Demoskopie Allensbach'ın araştırmasına katılan yüzde 60'ı Sarrazin'in savunduğu görüşleri doğru bulduğunu belirtiyor. Almanların sadece yüzde 13'ü Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmek zorunda kalan Sarrazin'in görüşlerini paylaşmadığını vurguluyor.

hurriyet.com.tr/DIŞ HABERLER

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.