Top-ads

Adana'da otoparklar, kadın görevlilere emanet!

By | Leave a Comment
Adana'da yaklaşık 5 ay önce ana caddelerde hayata geçirilen ücretli park uygulaması, kadın görevliler sayesinde kısa sürede kabul gördü. Uygulamayı yürüten Intelli Park'ın müdürü Can Fahri Kıraç, nisan ayından itibaren kent genelinde toplam 7 caddede ücretli park uygulaması başlatıldığını belirterek, ilk zamanlarda çeşitli tepkilerle karşılaştıklarını anlattı.

ADANA - AA - Adana'da yaklaşık 5 ay önce ana caddelerde hayata geçirilen ücretli park uygulaması, kadın görevliler sayesinde kısa sürede kabul gördü. 

Uygulamayı yürüten Intelli Park'ın müdürü Can Fahri Kıraç, nisan ayından itibaren kent genelinde toplam 7 caddede ücretli park uygulaması başlatıldığını belirterek, ilk zamanlarda çeşitli tepkilerle karşılaştıklarını anlattı.

Adana'da alışılmamış bir durum olması nedeniyle bazı kişilerin ücret ödememekte ısrar ettiğini ve sert tepki gösterdiğini belirten Kıraç, bu tepkileri, tatlı dil ve güler yüzlü yaklaşım ile aştıklarını kaydetti.

Aradan geçen yaklaşık 5 ayın ardından halkın da uygulamayı benimsediğini ifade eden Kıraç, "Personelimize verdiğimiz eğitim sayesinde bu kadar kısa sürede yol aldık. Biz çalışanlarımıza diksiyon eğitimi veriyor, nasıl hareket etmeleri gerektiğini anlatıyoruz. Onlar da araç sahipleriyle kibar şekilde konuşuyor. Her zaman güler yüzlü hizmet veriyor" dedi.

Kıraç, 7 caddede toplam 100 personelin görev yaptığını, bu personelin 40'ını ise kadınların oluşturduğunu belirterek, "Park görevlilerimiz sürekli aynı caddede çalışmıyor. Yerlerini belli aralıklarla değiştiriyoruz" dedi.

Personellerinin her zaman kıyafetlerine ve kişisel bakımlarına özen gösterdiğini anlatan Kıraç, bayan görevlilerin nazik ve saygılı olmaları nedeniyle ücretli park uygulamasına karşı oluşan tepkilerin azalmasında son derece etkili olduklarını söyledi.

Park görevlilerinden Ezgi Selma Kişin, uygulamaya ilk başladıklarında kendilerine küfür dahi edenlerle karşılaştıklarını belirterek, bu kişilere bile nezaket kuralları içinde cevap verdiklerini ifade etti.
Zaman geçtikçe uygulama sayesinde caddede park eden araçların düzenli hale geldiğini ve trafiğin rahatladığını anlatan Kişin, "Önce küfür ediyorlardı şimdi teşekkür ediyorlar. Hatta uygulamanın olmadığı caddelerdeki esnaf bile talep ediyor" dedi.

Bazı kişilerin fiş kesmekte kullandıkları el terminalleri nedeniyle kendilerini elektrik veya su işletmesi görevlisi sandığını anlatan Kişin, "Bazen gelip 'su borcumuzu sana ödesem olur mu' diyenler oluyor" diye konuştu.
Park görevlisi Nalan Akyol da, gün boyu caddede oldukları için hırsızlık tarzı olayların azalmasında etkili olduklarını belirterek, "Biz sadece park ücreti almıyoruz. Otomobillere de göz kulak oluyoruz" dedi.

Park görevlisi Gül Çınar ise her sürücüyü güler yüzle karşıladıklarını belirterek, diyaloğa her zaman "hoş geldiniz", "iyi günler" gibi kelimelerle başladıklarını söyledi.

Görev yaptıkları sırada adres soranlara da yardım ettiklerini belirten Çınar, hastane önünde görev yaptıkları zamanlarda hastalara da yardımcı olduklarını anlattı.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.