Top-ads

Aktivistlerden Furkan'ın mezarına ziyaret

By | Leave a Comment
Sabah saatlerinde Kayseri'nin Talas ilçesinde bulunan mezarın başına gelen aktivistler, Furkan Doğan'ın verdiği mücadelenin herkese örnek olması gerektiğini belirterek, "Furkan şu anda bizimle birlikte, bize manevi olarak liderlik yapıyor. Bizler de Furkan'ın izlediği yoldan giderek taşıdığımız yardımları Filistin'deki kardeşlerimize götüreceğiz" diye konuştu.

KAYSERİ - İHA - Dün akşam saatlerinde Kayseri'ye gelen Filistin'e yardım konvoyunda bulunan aktivistler, Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıda hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın mezarını ziyaret etti.

Sabah saatlerinde Kayseri'nin Talas ilçesinde bulunan mezarın başına gelen aktivistler, Furkan Doğan'ın verdiği mücadelenin herkese örnek olması gerektiğini belirterek, "Furkan gerçekten örnek olacak bir mücadele verdi. Furkan, yapılan saldırıda şehit oldu ancak Kur'an-ı Kerim'de yazdığı gibi şehitler ölmez. Furkan şu anda bizimle birlikte, bize manevi olarak liderlik yapıyor. Bizler de Furkan'ın izlediği yoldan giderek taşıdığımız yardımları Filistin'deki kardeşlerimize götüreceğiz. Bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Dua sonrasında İHH Kayseri yetkilileri ve Filistin'e gönüllü olarak yardım götüren aktivistler, Furkan Doğan Kültür Merkezi'ne geldi. Özgürlük konvoyunda bulunanları Furkan Doğan'ın ağabeyi Mustafa Doğan karşıladı.

Furkan Doğan Kültür Merkezi'nde Günüllü Kültür Teşekkülleri adına konuşan Ahmet Taş, "Bir yıl içinde Gazze'ye kara yolu ile ülkemizden ikinci yardım konvoyu gidiyor. İnsani yardım konvoyunda şu an için 43 araba ve 90 insan bulunuyor. 30'a yakın ülkenin insanlarının oluşturduğu bu konvoy, Kayseri'den sonra Adana'ya, oradan da Gaziantep üzerinden Suriye'ye ulaşacak.

Özgürlük konvoyu burada Lazkiye Limanı'ndan deniz yolu ile Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaşacak. Karayolu ile Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye girip kendilerine emanet edilen araç ve insani yardım malzemelerini Gazze halkına teslim ederek dünya alemine insanlığın ölmediğini gösterecekler" dedi.

Furkan Doğan'ın ağabeyi Mustafa Doğan, özgürlük konvoyunda sadece Müslümanların bulunmadığını belirterek, "Bu mücadelede Müslüman olmayan insanların da bulunması verilen mücadelenin sadece insani amaçlı olduğunu, İsrail'in yaptığı zulmü göstermeyi hedeflediğini olduğunu ortaya koyuyor. Konvoydaki Müslüman olmayan kardeşlerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MUSTAFA ÇETİN - ALPARSLAN ÖTÜKEN 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.