Top-ads

Avrupa saldırı bekliyor

By | Leave a Comment
Saldırı ihtimali Avrupa metropollerinde alışılmadık sayıda polisin ağır silahlarla sokaklarda boy göstermesine neden oldu. Polisler turistik mekânlarda 24 saat devriye geziyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Avrupa’da her an terör saldırılarının olabileceği duyumları üzerine Amerikalıları Avrupa seyahatlerinde dikkatli olmaları için uyardı.

Amerikan basınında yer alan haberlere göre; istihbarat birimleri ABD Dışişleri Bakanlığı’nı uyardı. Uyarıda, aşırılık yanlısı militanların bir süredir saldırı hazırlığında oldukları ve havaalanlarıyla, turistik bölgelerde her an kanlı eylemlere girişebilecekleri bilgisine ulaşıldığı belirtildi.

Pakistan’dakimilitanlarla bağlantılı olduğu ifade edilen teröristlerin hedeflere yönelik saldırı hazırlıklarının son aşamasında olduğu söyleniyor. Bir süre önce El Kaide lideri Usame bin Ladin’in de bu saldırı gişimi için bizzat onay verdiği belirtilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, istihbarat birimlerinden ulaşan bu bilgi doğrultusunda dün vatandaşlarına uyarıda bulundu. Washington uzun zamandan sonra ilk kez Amerikalılara Avrupa’ya seyahatlerinde ihtiyatlı davranmaları uyarısını yaptı.

POLİSLER HER YERDE

Saldırı ihtimali Avrupa metropollerinde alışılmadık sayıda polisin ağır silahlarla sokaklarda boy göstermesine neden oldu. Polisler turistik mekânlarda 24 saat devriye geziyor.

PRENS DE TEHLİKEDE

Avrupa’da artan terör tehditleri olası hedefler etrafında alınan güvenlik önlemlerinin de artırılmasına neden oldu. İngiltere Prensi Harry de terörist şebekelerin olası üst düzey hedeflerinden biri kabul ediliyor. İngiliz gazeteleri artan saldırı ihtimali üzerine bir süre önce Prens’in etrafındaki korumaların sayısının artırıldığını yazdı. Gece hayatına düşkünlüğüyle bilinen Prens Harry’nin adeta bir koruma ordusuyla gezdiği konuşuluyor.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.