Top-ads

Biraz Şarlo biraz İbo!

By | Leave a Comment
Ulusal Tayvan Üniversitesi'nde geliştirilen ve biraz Charlie Chaplin'i, biraz İbrahim Tatlıses'i andıran robot insan mimiklerini taklit edebiliyor.

Robotlar yakında dünyayı ele geçirecek cümlesi artık eskisi kadar korkutucu değil çünkü neredeyse onlar da birer insan! Tamam, geçtiğimiz günlerde görücüye çıkan özbeöz Türk robotu Suralp göğsümüzü kabarttı ama bu alanda atı alan Tayvan’ı geçmiş görünüyor. Ulusal Tayvan Üniversitesi’nde geliştirilen ve biraz Charlie Chaplin’i, biraz İbrahim Tatlıses’i andıran robot
insan mimiklerini taklit edebiliyor. Taipei Uluslararası Robot Şovu’nda sergilenen mamul, baş ve göğüs kafesinden oluşuyor. Henüz adı verilmeyen robotun geliştirilme amacı, insan hislerini mekanik bir şekilde ifade ettirebilmek.

İki gün önce de Japonya’nın başkenti Tokyo’daki CEATEC Fuarı’nda ‘Divabot’ lakaplı robot şarkı söyleyip dans ederken insanı aratmamıştı. Ulusal İleri Endüstriyel Bilim ve Teknoloji Enstitüsü robotun, hareketlerini programlayabileceği basitlikte bir yazılımla geliştirdiğini açıklamıştı.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.