Top-ads

Botokslu Marksist ilk turda kazanır mı

By | Leave a Comment
Brezilya’da 135 milyon seçmen bugün sandık başına gidiyor.

Eskiden Marksist bir gerilla olan, bu seçin için estetik operasyon geçiren Dilma Rousseff’in ülkenin ilk kadın devlet başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.  Devlet Başkanı olarak göreve başladığı 2003 yılbaşında Brezilya’yı sıradan bir Latin Amerika ülkesi olarak alıp bugün dünyanın yükselen güçlerinden biri haline getiren Luiz Inacio Lula da Silva görev süresinin sonuna geldi.

Parlamento ve yerel seçimlerle birlikte bugün yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde, Lula’nın halef gösterdiği Rousseff’in zafer kazanması bekleniyor. Anketlerde yüzde 47-50 destekle en yakın rakibinin 20 puan önünde görünen Rousseff ilk turda oyların yarısından fazlasını alamasa bile, 31 Ekim’deki ikinci turu kazanıp ülkenin ilk kadın devlet başkanı olacak.

CUNTAYI DEVİRECEKTİ
62 yaşındaki Rousseff, Lula onu “parlatana” kadar ülkesinde pek de tanıyan bir isim değildi. 40 yıl önce askeri diktatörlüğü yıkmak için örgütlenen Marksist bir yeraltı hareketinin şiddet eylemlerine katılmıştı. 1970’de tutuklandı ve üç yıl boyunca işkence gördü. Lula’nın İşçi Partisi içinde bir “görev kadını” portresi çizdi. Başbakanlık ve enerji bakanlığı yaptı. Rousseff’in 8 rakibinden en ciddileri, Sao Paulo eski valisi Jose Serra ve eski çevre bakanı Marina Silva.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.