Top-ads

Bu şampiyona ne görüldü ne duyuldu

By | Leave a Comment
İspanya'da gelenekleri yaşatmak için düzenlenen bir yarışmada, jürinin belirlediği şartları en iyi yerine getiren kişi hem şampiyon olacak hem de para ödülü kazanacak.

Madrid'deki Siesta Dostları Derneği, siesta geleneğinin yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladığını görerek, 1. Ulusal Siesta Şampiyonası düzenledi. 14-23 Ekim tarihlerinde yapılacak olan siesta şampiyonasına yaklaşık 360 kişinin kayıt yaptırdığı bildirildi.

Doktorların da önerdiği şekilde, en fazla 20 dakika sürecek siestayı en iyi yapan kişi birinci olacak. Yarışma sonunda birinci olan kişi, ilk siesta şampiyonu olmanın yanı sıra, bin avroluk para ödülünün sahibi olurken, ikinciye 500 avro, üçüncüye ise 250 Euro para ödülü verilecek.

Siesta Dostları Derneği Başkanı David Blanco, "Modern toplum, bu sağlıklı alışkanlığı unutuyor. Siesta bizim için İspanya ulusal sporu gibi birşey" dedi.

Yarışmacılara notlarını verecek olan doktor Lila Chuecas da, siesta yapanlara takılan dijital bir saat ile kalp atışlarının takip edileceğini, ayrıca süre ve uykunun derinliğine göre değerlendirme yapılacağını söyledi.

AA

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.