Top-ads

CHP Yalçınkaya'ya destek verdi

By | Leave a Comment
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na CHP'den ilk tepki: TBMM'ye müdahale olarak değerlendirmiyoruz, Yalçınkaya uyarı görevini yapmaktadır

Siyasi partiler arasında başörtüsü için görüşmeler devam ederken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'ndan gelen açıklamaya CHP'den ilk tepki: "TBMM'ye müdahale olarak değerlendirmiyoruz, Yalçınkaya uyarı görevini yapmaktadır."

Başörtüsü trafiğinin en çok hız kazandığı günde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamanın Ankara'daki yankıları devam ediyor.

Açıklamaya ana muhalefet partisi CHP'den ilk tepki bugün geldi ve CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi gazetecilere açıklamayı değerlendirdi.

Grup Başkanvekili Hamzaçebi, "Öncelikle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı herhangi bir siyasi ayrım gözetmeden tüm kamuoyuna yönelik olarak görüşlerini ifade etti. Başsavcı, mevzuatı hatırlatmıştır. Görüşlerini TBMM'ye müdahale olarak değerlendirmiyorum, Başsavcı Yalçınkaya uyarı görevini yapmaktadır" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na AK Parti ve TBMM Başkanı'ndan gelen eleştirileri de üstü kapalı olarak eleştiren CHP'li Hamzaçebi, "Bu konuda titizlenenlerin Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın taraf tutan eleştirileri karşısında neden sessiz kaldıklarını anlamıyorum" diye konuştu.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.