Top-ads

Erdoğan: Bu kadar sululuk olmaz

By | Leave a Comment
Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi

Başbakan Erdoğan AK Parti TBMM Grup toplantısında konuştu.

"Biz gazi ve kurucu meclis devraldık. Gelecek nesillere gazi bir meclis, ileri demokratik standartlara sahip bir meclis ve en önemlisi de güçlü, kalkınmış bir ülkenin kalbi niteliğinde bir meclis bırakacak olmanın gurununu yaşıyoruz."

"Bu meclisimizin 90 yıllık mazisinde nadir görülen bir durumdur. Bizden önce meclis 4. hatta 3. yasama yılını tamamlayamadan erken seçime gidiyordu. Biz ise 'Türkiye artık seçimlerin zamanında yapılmasına alışmak zorundadır' diyerek TBMM'yi çalıştırdık. Her anımızı millete hizmet için çalışarak geçirdik. Anayasa değişikliği sürecinde TBMM'de göstermiş olduğunuz üstün performansın nasıl bir karşılık bulduğunu, nasıl takdirle izlendiğini, 12 Eylül tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde gözler önüne sermiştir.

"Ben anayasa değişikliği sürecinde her fırsatta gerçekleştirdiğiniz bu dayanışma, birlik ve bütünlük için şükranlarım sunmuştum. Sizler milletin emanetine sahip çıktınız. Gerçekleştirdiğiniz değişikliği millete anlatma noktasında da çok büyük gayretler sarfettiniz. Bugün grup toplantımızda anayasa değişikliğinin asli mimarları olan siz değerli milletvekillerini bir kez daha tebrik ediyorum.

"Meclisin önünde yoğun bir çalışma gündemi bulunuyor. Hep birlikte 26 maddelik paketi geçirirken muhalefet hep şunu söyledi: Bu telaş niye dedi. Seçim yaklaştı dedi. 2011 seçimlerinden sonra yapalım, şimdi buna karşıyız dedi. Arkadaşlarını oy kabinine bile göndermediler. Vicdanının sesini duyan evet der diye korktular. Sonrasında ise fellik fellik vatanı dolaşarak vatandaşı nasıl sandığa götürüp hayır dedirtiriz dediler.

"Şimdi anayasayı 1 haftada değiştiririz diyorlar. Kendi partisinin tüzüğünü 2011'e kadar değiştiremeyeceğini söyleyenlerin anayasayı 1 haftada değiştireceğini söylemesi kadar sululuk olur mu? TC Anayasası senin partinin tüzüğünden çok daha mı basit?

"Anayasa dediğin olay farklı. Bunu ana muhalefetin genel başkanına söyledim. Önünüze öyle bir kelime gelir ki, o kelime sizin haftalarınızı alır. Oturalım çalışalım, 2011 sonrasına hazırlıklarımızı yapalım, konsensusu bir komisyonla sağlayalım. % 65'imiz var 2 üye verelim, muhalefet 6 üye versin dedik, hayır dediniz. Şimdi bize kalkıp uzlaşma dersi veremezsiniz. Bak bizim ekibimiz çalışmalara, hazırlıklara başladı. Biz yine öyle ağır şartlar koşmayacağız. Aldığımız oy ne olursa olsun, gelin hepimiz aynı miktarda görevlendirmeleri yapalım, uzlaşma komisyonunu kuralım, yeni anayasamızı bu şekilde meydana getirelim.

"Hazırlanmış olan iç tüzüğü gözden geçirelim. Bak meydanlarda başörtü başörtü dolaştın. 3 maddelik bir konu. Eğer dürüst davranıyorsan talimatını ver, arkadaşlarımız bir araya gelsinler, MHP'den BDP'den, katılsınlar. Diyanet İşleri Başkanlığı var cumhuriyetimizin kurumu, onu da katalım, birlikte başörtü sorununu, milyonların sorununu ortadan kaldıralım. Bunu istismar etmeye gerek yok, Pakistan İran örnekleri vermeye gerek yok. Askılı, streç, şalvar niye giyiyorsun diyor musun? Bırak nasıl istiyorsa öyle giyinsin. Asıl demokrasi bu. Şu anda bu konuda bile kendi içlerinde birbirlerine girdiler. Veremezler karar, bunların hepsi istismar. Siz lokomotif olun, biz vagon olalım eğer dürüst davranıyorsanız. Milyonların sorununu gelin çözelim.

"13'ünde hemen gelin müracat edin, adımı atalım dedik. Var mı ses? Yok. Hepsi blöftü, bunu biz yutmayız, bu millet yutmaz. Bilmemiz lazım. İç tüzük için de söylüyorum, hemen gelin yapalım. Hazırlık var zaten, üzerinden geçsinler. İşi bitirelim. Süratlenerek bu işleri bitirmeye mecburuz. Milletim bize görev verdi, 26 maddelik paketi hemen hayata geçirin. Arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışmalara başladılar. Süratle takip ediyoruz ve hızla hayata geçirecekler.

"Muhalefet partilerinin halkoylamasındaki siyaset tarzlarını yeni dönemde sürdürmeyeceklerini ben temenni ediyorum. Zira aziz milletimiz 12 Eylül'de uzlaşmadan kaçan, hırçın, kutuplaştırıcı tavır ve söylemlere gereken mesajı net bir şekilde vermiştir. Milletimizin onay verdiği bu 26 maddenin uyum yasaları çıkarılırken, muhalefet engelleyici ve yavaşlatıcı siyaset tarzına umuyorum ki başvurmayacaktır. Demokrasilerde iktidar ne kadar önemliyse muhalefet de o kadar önemlidir. 12 Eylül, mesajı alması gerekenlere en güzel şekilde mesajı vermiştir. Biz bu yasama döneminde daha fazla tutarlılık daha fazla ilkeli siyaset görmek istiyoruz. Biz bu meclis çatısı altında milletimizi temsil ediyoruz. Biz ikbal beklentisi peşinde değliz, bu ülkenin meselelerini çözmek, Türkiye'yi güçlü ve itibarlı bir şekilde geleceğe taşımak için buralardayız. Uzlaşmadan kesinlikle kaçınmayız. Her türlü sorunun çözüm yeri TBMM olarak görüyoruz. Burada her sorunu konuşur görüşürüz. Yeni dönemde de kapılarımız sonuna kadar açıktır. Eğer beklediğimiz yaklaşımı göremezsek, şikayet mercimiz millettir, en güzel muhakeme mercidir. Bizden hakaret asla duymayacaklar, eleştirilerimizi yaparız ama hakaret asla.

"Bütçe müzakerelerinin tamamlanmasının ardından yine uyum yasaları ve gündem maddelerini görüşecek ve gene seçim sürecine girmiş bulunacağız. Mart ayı itibariyle artık genel seçim sürecine girmiş bulunuyoruz. En uygun tarihin haziran ayının ilk haftası olduğunu düşünüyoruz. Seçim takvimini, ilgili kurumlarla da görüşerek netleştirmiş olacağız. Haziran ayının gerçekleşmesi durumunda seçimler için önümüzde 8 ay bulunuyor. Biz 12 Eylül akşamından itibaren zaten çalışmalarımıza başladık. Teşkilatımıza hazırlıkların başlatılması yönünde talimatımızı verdik.

"Yaptığımız anketleri, incelemeleri gözönüne alacağız. Evetlerden çok %42 niye bize hayır dedi, ona bakacağız. Eksiklerimizi görüp, %58'e bir şeyler ilave edebilir miyiz buna bakacağız. Yol haritamızı buna göre netleştireceğiz. Biz daha önceki seçim süreçlerinde olduğu gibi, hizmetlerimizle, eserlerimizle milletin karşısına çıkacağız. Bugüne kadar iş ürettik, iş üretmeye devam edeceğiz.

"Onlar diyorlar ki bir yerin açılışını 4 kez yapıyorlar. Biz uydudan açılış yapıyoruz haberleri yok. O kadar çok eserimiz var ki, aynı anda uydudan birden fazla açılış yapıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında nasıl çalışılıyor, şantiyeler ne durumda görseler o heyecanı duyacaklar ama bunların Ankara'dan çıktıkları yok. Onun için nerede ne var haberleri yok.

"Bu noktada yeni anayasa çalışmalarının, seçim sürecinin önemli bir gündem maddesi olacağını görüyoruz. Biz manevra olsun diye, gündemi işgal etmek için, göz boyamak için değil, milletimize verdiğimiz sözün arkasında durmak için yeni anayasa çalışmalarını başlattık. Muhalefetin de arkasında duracağına inanıyoruz. Herkes dersine çalışsın, herkes bu noktada çalışmalarını yapsın, seçim sonrasında oluşacak yeni parlamentoda bu konuyu gündeme getirelim. Biran önce yeni anayasamızı meclisten geçirelim. Hazırlık safhasını çok iyi değerlendirmeliyiz. Siyaset ilkeler üzerinden yapılır. Başta üniversite kapısı önündeki başörtülü kızlarımızın sorunu olmak üzere, kamuoyunda sorun oluşturan her konuda, muhalefetin verdiği sözlerin arkasında durmasını bekliyoruz. Sadece biz değil, millet bekliyor. Bu sözler tutulursa millet kazanır, Türkiye kazanır. Tutulmazsa, millet de sandıkta bunun gereğini yapar.

"Yoğun bir halkoylaması sürecinin ardından, ekonomide yaşanan sevindirici gelişmelerle birlikte, dış politikada da güzel bir döneme girmiş bulunuyoruz. Dün Bulgaristan'a bir günlük bir ziyarette bulunduk. Cuma günü Sayın Merkel'le yapacağımız görüşmede, Berlin'de AB sürecimizi, ikili ilişkilerimizi değerlendireceğiz. Haftasonu Suriye'yle gerçekleştirilen ikinci toplantıda, anlaşmamızın süreçleri gözden geçirildi. Terörle mücadelede daha kapsamlı bir işbirliğine gidilmesi için irade ortaya koyuldu.

"8 yıldır biz istikrar dedik, güven, mali disiplin dedik. Bunu sağladığımız sürece, diğer tüm süreçler kendi tabi mecraında meselelerin çözüme aktığını görüyorsunuz. Türkiye'nin not görünümünü durağandan pozitife çevirdik. Yatırımcı istikrar ve güven ortamında yatırımlarına hız verir.  Vatandaş devletine daha fazla güven duyuyor. Huzur ve refah için daha büyük sevdayla çalışıyor.Türkiye'ye 8 yılda ilkleri yaşattık. İnşallah önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.

"Yoğun meclis mesainizde başarı dileklerimi iletiyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.