Top-ads

Esnafın yüzü güldü

By | Leave a Comment
Antalya'nın Manavgat ilçesinde turizm sezonunun 1 ay uzatılması pazarcı esnafı sevindirdi.

İlçede güneşli havalarda plajda inen ve doğa yürüyüşü yapan turistler, kapalı havalarda da otellerinde çıkarak alışveriş yapıyor. Kapalı ve hafif yağmur çiselemesi altında Perşembe Pazarı'nda turist yoğunluğu yaşanıyor. 

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği(Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Side destinasyonundaki otellerin kasım ayı sonuna kadar yüzde 95 oranında dolu olduğunu belirtti. Gelen turist ağırlığını başta Almanlar olmak üzere Orta Avrupa ülke vatandaşları oluşturduğunu belirten Barut, bölgede 45 gün daha turist hareketliliğinin olacağını kaydetti. Barut, sezon itibariyle Rus turist hareketliliğinin ise büyük oranda azaldığını belirtti. Barut, "Güzel bir turizm sezonu geçiriyoruz. Kasım ayı sonuna kadar Side destinasyonundaki otellerin büyük çoğunluğu dolu. Bunda en önemli etken konaklama tesislerinin A kalite olması ve müşteri memnuniyeti. Gelen turistlerin otel dışanı çıkararak alış veriş yaparak esnafımızın yüzünü güldürmesini istiyoruz. Bölgemize gelen turistler güneşli havalarda güneşlenmeyi tercih ederken, kapalı havalarda pazarda alış veriş yapmayı tercih ediyor. Bir aylık sezon uzamasının esnafımız tarafından iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerekir. Bu çok önemli fırsat." diye konuştu.

"TİTREYENGÖL VE SORGUN'DA OTELLER 30 KASIM KADAR YÜZDE 95 ORANINDA DOLU"

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Haluk Tüfekçi, Titreyengöl ve Sorgun bölgesindeki otellerin 30 Kasım kadar yüzde 95 oranında dolu olduğunu söyledi. Başta Almanya olmak üzere Orta Avrupa ülkelerindeki yoğun turist rezervasyonlarının sezonu bir ay uzattığını belirten Tüfekçi, bu 1 aylık süreyi esnafın en güzel şekilde değerledirerek ülke ekonomisine katma değer oluşturma taraftarı olduklarını ifade etti. Tüfekçi, bölgedeki Alman turist hareketliliğini Türk turizmi adına sevindirici bulduklarını kaydetti.

Bir aylık turizm sezonu uzamasının esnaf için büyük bir fırsat olduğunu belirten Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO) Başkanı Atila Yıldız, bu sürenin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

"OSMANLI VE YÖRESEL GİYSİ KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITIYORUZ"

Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası(MSSPO) Başkanı Sami Dursun Doğan, Pazartesi ve Perşembe pazarlarında devam ettiğini, bu hareketliliğinin sezon bitimine kadar esnafa yansımasını temenni ettiklerini belirtti. Doğan, turist yoğunluğunu Orta Avrupa ve İskandinav ülke vatandaşlarının oluşturduğunu kaydetti.

Manavgat Perşembe Pazarı'nda turistlere Osmanlı bindallısı ve yöresel giysi satıcısı Mehmet Ali Bilir, turizm sezonun bir ay uzatılmasını pazarcı esnafı için çok büyük şans olduğunu belirtti. Turizm sezonun uzatılmasıyla birlikte son 20 gündür işlerinin açıldığını belirten Mehmet Ali Bilir, Alman, Hollanda, Belçika ve İskandinav turistlerin Osmanlı bindallısı, Yörük gelinbaşı, yöresel elbiseler, Alibaba bağlaması ve ay yıldız işlemeli fes aldıklarını kaydetti. Bilir, "Son 20 günüdr işlerimiz açıldı. Geçen yıl aynı tarihlerde işlerimiz çok kötüydü. Turistlere satış yararken Osmanlı ve yöresel giysi kültürümüz hakkında turistleri bilgilendiriyorum. Osmanlı ve otantik elbiselerle turistlerle birlikte çekildiğimiz fotoğrafları turistler hatıra olarak postayla gönderiyor. Avrupa ülkelerinden 100'ün üzerinde hatıra fotoğrafı geldi. Ülkemizin otantik giysi kültürünün tanıtılması için fotoğrafları Kültür ve Turizm Bakanlığı'na göndereceğim." diye konuştu.

GEÇEN YIL ESNAF MÜŞTERİ SIKINTISI ÇEKMİŞTİ

Elbise satıcısı Zeki Yıldız, 1 ay turizm sezonunun uzamasının esnaf için büyük şans olduğunu söyledi. Yoğun turist hareketiliğinin Pazartesi ve Perşembe pazarlarında pazarcı esnafın yüzünü güldürdüğünü belirten Yıldız, en fazla son 20 gün içinde bölgeye çoğunluğun Alman turistlerin gelmesine çok sevindiklerini kaydetti.

Kışlık ve yazlık elbise satıcısı Ali Acır, bir aylık sezon uzamasının esnafın yüzünü güldürdüğünü söyledi. Bölgeye gelen turist ağırlığını Alman, İngiliz, Hollandalı, Norveç, İsveç, Danimarka, İsviçre, Polonya ve Belçikalıların oluşturduğuna dikkat çeken Acır, geçen yıl bu vakitlerde turist hareketliliği olmadığı için durumlarının çok kötü durumda olduğunu kaydetti.

Alman diş hekimi Hans Will Petterson, 6 yıldır yılda 2 defa olmak üzere tatilini Türkiye'de geçirdiklerini belirtti.

Cihan

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.