Mersin'de besleyici özelliği dolayısıyla özellikle kış aylarının vazgeçilmezi pekmez üretimi yapan köylüler, hem ihtiyaçlarını karşılıyor, hem de gelir elde ediyor.
MERSİN - -Değirmendere Köyü'nde geleneksel yöntemlerle pekmez üretimi sürüyor. Ortalama 10 kilogram üzümden elde edilen yaklaşık 1 kilogram pekmez, kilogramı 7-8 TL'den tüketiciye sunuluyor.
Mersin'de besleyici özelliği dolayısıyla özellikle kış aylarının vazgeçilmezi pekmez üretimi yapan köylüler, hem ihtiyaçlarını karşılıyor, hem de gelir elde ediyor. Değirmendere Köyü'nde geleneksel yöntemlerle pekmez üretimi sürüyor. Ortalama 10 kilogram üzümden elde edilen yaklaşık 1 kilogram pekmez, kilogramı 7-8 TL'den tüketiciye sunuluyor.
Geleneksel yollarla pekmez üretiyorlar
Reviewed by Veka Medya
on
Salı, Ekim 05, 2010
Rating: 5
0 Comments:
Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.