Top-ads

Google sürücüsüz oto yaptı

By | Leave a Comment
İnternet arama devi Google’ın, gizlice sürücüsüz otomobil projesi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Firmanın gizli bir şekilde yürüttüğü projede geliştirilen 7 araç, ABD’de San Francisco yollarında yapay zekayla ilerliyor. Her ihtimale karşı aracın yolcu koltuğunda bir kişi bulunduruluyor. Sadece bir kez o da küçük bir kaza yaşanmış.

Robotlar iyi

Bu yedi araç, insan kontrolü olmadan bin mil yol yapmış. Arada bir insan kontrolüyle de 140 bin mil yaptıkları açıklandı. Sürücüsü olmayan araçlar, seri üretim aşamasına henüz gelemedi. Fakat teknolojistler bunların internette olduğu gibi toplumu dönüştüreceğine inanıyor. Mühendislere göre, robot sürücüler insanlardan daha hızlı reaksiyon veriyor. 360 derece algılama yetenekleri var ve meşguliyet, uyku ve sarhoşluk sorunları yok.

Proje, Stanford Yapay Zeka Laboratuvarı’nın 43 yaşındaki direktörü, Google mühendisi ve Street View harita hizmetinin bulucusu Sebastian Thrun’un fikri. Google, bu proje için yedi tane Toyota Prius ve Audi TT aracı kullanıyor. Google araştırmacıları şirketin bu denemelerden iş alanı yaratma konusunda henüz açık bir planı olmadığını söylüyor.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.