Top-ads

Helikoptere devam

By | Leave a Comment
Gül'ün 'hava' tercihi İstanbulluları heyecanlandırdı

Devlet erkanının geçişi sırasında trafiğin kesilmesi ve aşırı önlemler sürekli sıkıntı yarattı. Ancak Cumhurbaşkanı Gül’ün önceki gün helikopteri tercih etmesi vatandaşı umutlandırdı: Artık böyle olsun...

Her gün ortalama 400 yeni aracın eklendiği İstanbul trafiği, bir sorun yumağı halinde büyüyerek varlığını sürdürüyor. Günün hemen her saatinde yaşanan trafik yoğunluğu, özellikle sabah ve akşam işe gidiş geliş saatlerinde içinden çıkılmaz hal alıyor. Sürücülerin 10 dakikalık mesafeyi 1-1.5 saatte aldıkları sıklıkla yaşanırken, yağışlı havaların getirdiği olumsuzluklar sorunu daha da büyütüyor.

CUMHURBAŞKANININ DUYARLILIĞI
Trafikten yana dertli olan İstanbullular’ı zaman zaman mağdur eden konulardan biri de kentimize yapılan protokol ziyaretleri. Devlet büyüklerinin ya da yabancı ülke yöneticilerinin İstanbul’a her gelişlerinde kullanacakları güzergahların trafiğe kapatılması, vatandaşlara trafikte büyük çile çektiriyor. İşte önceki gün bu konuyla ilgili güzel bir gelişme yaşandı ve buna bağlı olarak büyük bir umut doğdu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yeditepe Üniversitesi’nin Biyoteknoloji Merkezi Genetik ve Biyomühendislik Llaboratvuarlarının açılışını yaptı. Trafik konusunda hassasiyet gösteren Gül, Tarabya’daki köşkünden üniversitenin Ataşehir’deki kampüsüne, emniyete ait Skorsky helikopteriyle gitti.

YEMEĞE DE TEKNEYLE GİTTİ
Yolculuk sırasında karayolunda herhangi bir güzergah kapatılması olmadığından trafikte ekstra yoğunluk da yaşanmadı. Gül, Dolmabahçe Sarayı’nda Almanya Cumhurbaşkanı onuruna verilen yemeğe de yine trafiğin tıkanmaması için deniz yoluyla gitti. Aynı gün içinde vatandaş ikinci kez mağduriyetten kurtuldu. Cumhurbaşkanı Gül’ün trafik konusundaki duyarlılığını memnuniyetle karşılayan İstanbullular, bundan sonra aynı uygulamanın bütün devlet yöneticileri tarafından devam ettirilmesini istediler.

HAVAYOLUNU KULLANSILAR
Ataşehir’deki Yeditepe Üniversitesi’ne polise ait Skorsky helikopteriyle giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbullular’ı ekstra trafik kabusundan kurtardı. Vatandaşlar, “Kentimizin trafiği normal günde bile zaten arap saçı gibi. Bu tür ziyaretler özellikle sabah ve akşam saatlerine denk geliyorsa büyük sıkıntı yaşıyoruz. İstanbul’a yapılacak ziyaretlerde yöneticilerin bundan sonra helikopter kullanmaları daha doğru olacak” diyorlar.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.