Top-ads

Kadın amigonun futbol aşkı, evliliğini bitirdi

By | Leave a Comment
Hatayspor'un 22 yıldır amigoluğunu yapan ve bu nedenle 9 yıllık eşinden boşanan 39 yaşındaki Songül Taşdelen, takımı için her türlü engeli aşıyor. 

Futbol sevgisinin 7 yaşında Galatasaray ile başladığını, daha sonra Hatayspor'a olan sevgisinin arttığını ve takımının hayatındaki her şey olduğunu dile getiren Taşdelen, takımından asla vazgeçemeyeceğini ifade etti.

MALATYA/ADANA - AA - Hatayspor'un 22 yıldır amigoluğunu yapan ve bu nedenle 9 yıllık eşinden boşanan 39 yaşındaki Songül Taşdelen, takımı için her türlü engeli aşıyor.

Malatyaspor-Hatayspor karşılaşması için kente gelen ve amigoluk sevgisini anlatan Taşdelen, futbola ayrı bir sevgisinin bulunduğunu, 22 yıldan beri bıkmadan usanmadan Hatayspor'u desteklediğini söyledi.

Futbol sevgisinin 7 yaşında Galatasaray ile başladığını, daha sonra Hatayspor'a olan sevgisinin arttığını ve takımının hayatındaki her şey olduğunu dile getiren Taşdelen, takımından asla vazgeçemeyeceğini ifade etti.

Taşdelen, bir kadın olarak tribünlerde bulunmasının mutlaka zorluklarının olduğunu ifade ederek, "İlk zamanlar 'bayan amigo' olarak tribünlerde yer almam garipseniyordu. Hoş olmayan sözlere maruz kalıyordum. Daha sonra bu durumun çok normal olduğunu düşündüm. Zaman geçtikçe taraftarlarla birlikte buna alıştım. Taraftarları ve takımımı çok seviyorum. Doğu ve batı demeden maçlara giderek desteklerimi sunuyorum" dedi.

Tribünlerde tek kadın olmasının dezavantajlarının yanı sıra ayrı bir güzelliğinin de bulunduğunu kaydeden Taşdelen, kadınların kendisini yalnız bırakmamasını istedi.

Kadınların da maçlara gelmesi tavsiyesinde bulunan Taşdelen, kadınların streslerini maçlarda atabileceğini, statlardaki kadın sayısının artmasıyla olumsuz davranışların azalabileceğini anlattı.

Songül Taşdelen, 15 yaşında kaçarak evlendiğini ve 21 yaşında anne olduğunu belirterek, 16 yaşında kızının amigoluk yapmasından asla rahatsızlı k duymadığını, aksine desteklediğini, deplasmanlara gitmesini istemeyen eşinden ise 7 yıl önce boşandığını dile getirdi. Taşdelen, "Takımım için 9 yıl evli kaldığım kocamı bile bıraktım. Takımım eşimden daha kıymetli. Gücüm yetti ği kadar takımım için amigoluk yapacağım. Hastalık, sağlık, yaz, kış demeden tüm maçları izliyorum. Kızım da koyu Galatasaraylı. Evimin duvarlarının bir kısmı sarı-kırmızı, bir kısmı ise bordo-beyaz" dedi.

Hatayspor'un Teknik Direktörü Ramazan Silin ise kadın taraftarların tribünlere renk kattığını, bu nedenle sayılarının artması gerektiğini  söyledi

Taşdelen'in deplasman maçlarını ve antrenmanları kaçırmadığı nı ifade eden Silin, "Taraftarlar bizim 12. gücümüz. Futbol görsel ağırlıklı bir oyun. Bayanların eşiyle, kardeşiyle, çocuklarıyla gelerek karnaval ve şölen havasında maç izlemelerini istiyoruz. Kulüp yöneticileri de bayan taraftarları tribünlere çekebilmek maça girişleri ücretsiz yapıyor. Tribünde bayan taraftarların artmasıyla çirkin davranışlar ve kötü tezahüratların da biteceğine inanıyoruz" diye konuştu.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.