Top-ads

Kendi yiyeceklerini kendileri yetiştiriyor

By | Leave a Comment
Amerika'da kendi yiyeceklerini yetiştiren restoranların sayısı hızla artıyor. Restoranlar bir ürünü satın almak yerine kendi yiyeceklerini üreterek yol parası, nakliye gibi giderleri azaltıyor. Aynı zamanda ürünlerini kontrol altında yetiştiriyor ve kalite kontrolünü de kendileri yapıyor.

GRAND RAPIDS - - Amerika'da kendi yiyeceklerini yetiştiren restoranların sayısı hızla artıyor. Yaklaşık 2 bin aşçıbaşının katıldığı bir araştırma yapan Ulusal Restoranlar Birliği, kendi yiyeceklerini yetiştiren restoranların arttığını bildirdi.

Restoranlar Birliği için araştırmayı gerçekleştiren Chris Moyer, "Bu restoranlar bir ürünü satın almak yerine kendi yiyeceklerini üreterek yol parası, nakliye gibi giderleri azaltıyor. Aynı zamanda ürünlerini kontrol altında yetiştiriyor ve kalite kontrolünü de kendileri yapıyor" diye yazdı. Sezon menüsüne göre sebze yetiştiren bu restoranların müşterilerine esnek bir menü de sunabildiğini belirten Moyer, "Geçtiğimiz sene 100 metrekarelik alanda sebze yetiştiren Michigan'daki The Blue Water Grill adlı restoran bu sene bu alanı üç kat artırdı. Genellikle domates, kabak, biler, süt mısır, çilek ve nane gibi yemeklere konulan değişik ot çeşitleri yetiştiriyor. Restoranın aynı zamanda elma ve armudun da bulunduğu 12 ağacı var" dedi.

Washington D.C.'deki PasteModerne Brasserie'de şef olarak görev yapan Rob Weland, "Restoran altı sene önce böyle bir girişimin içine girmişti. Her sene sebze ekilen alan biraz daha genişletildi. Bu sene meyve ağaçları da ektik" diye konuştu.


Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.