Top-ads

Kurtulmuş, AK Parti'nin başına geçebilir mi?

By | Leave a Comment
Çok tartışılan senaryo yeniden gündemde

Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç'ın yaklaşık 1 ay önce yazdığı bir köşe yazısında bahsettiği '2012 senaryosu' yeniden gündeme geldi.

Gül'ün görev süresinin 5 yıl olacağı öngörülen bu senaryo; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2012 yılında Çankaya Köşkü'ne çıkması halinde Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un AK Parti'nin başına geçebileceği üzerine kuruluydu. Saadet Partisi'nde olaylı geçen kurultay ve ardından yaşanan gerginliklerin üzerine Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarının partiden istifa etmesi, Bulaç'ın senaryosunun tekrar hatırlanmasına neden oldu. Ali Bulaç, konuyla ilgili HABERTÜRK TV'de yayınlanan '13 Ajansı' programında Didem Yılmaz'ın sorularını yanıtladı. Bulaç, gelinen süreçte, ortaya attığı senaryonun halen geçerliliğini koruduğunu öne sürdü. İşte Bulaç'ın o sözleri:

"Zannediyorum ki; Numan Kurtulmuş'un etrafında, onunla beraber kopan arkadaşlar içerisinde bu senaryoya çok sıcak bakan insanlar var. Fakat kendisi buna yatkın olur mu, yeni bir siyasi hareket başlatması daha mı iyi olur, AK Parti'ye katılması daha mı iyi olur, bu konuda Kurtulmuş da tereddütte.

Bildiğiniz gibi başkanlık sistemi gündeme geldi. Seçimlerden sonra başkanlık sistemi anayasaya dahil olacaksa, Numan Kurtulmuş veya başka bir başbakan adayına ihtiyaç kalmayacaktır. Ancak olmazsa, Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olacak olursa, onun yerine geçecek olan önemli adaylar var. Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Numan Kurtulmuş gibi. Dolayısıyla benim bu senrayom halen gündemde."

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.