Top-ads

Kuş kadar hafif bir sonbahar

By | Leave a Comment
Ozon tabakasındaki incelme, değişen iklimler, küresel ısınma derken, moda da bu başlıklardan nasibini aldı. Yaz sıcaklarında kapışılan şifon elbiseler, 2012 kış sezonunda yine tahtını koruyor.

Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz, modaya farklı şekillerde yansıdı. Vintage kıyafetlerin ön plana çıkması ve evsizlerin dünyanın önde gelen tasarımcılarına ilham kaynağı olması, krizden doğan trendlerin başında geliyordu. Bu listeye son olarak şifon elbiseler gibi “mevsimsiz kıyafetler” eklendi. Yazın al, kışın da kullan... Gerçekten ekonomik!

KIŞ GÜNEŞİ
Tam “Kış mevsimine girdik artık” derken bir anda açan güneş aklımızı karıştırıyor haliyle... Dengesiz bir sonbahar yaşıyoruz. Tabii bu durumda ne giyeceğimizi de şaşırıyoruz. Aslında söz konusu değişkenliğe ayak uydurmak pek de sorun değil. Modacılar çoktan gerekli tüyoları verdi çünkü... Bu tüyoları dikkate alarak hem pratik olmak hem de modern ve trendy görünmek kesinlikle mümkün...

Örnek... 2012 kışında karşımıza çıkıp hepimizi şaşırtan şifon elbiseler...

Çoğunlukla diz altı ve dekoltesiz bu tasarımlar, günlük hayatımızın önemli bir parçası olmaya aday... Sonbaharda üstüne boyfriend ya da dar, kruvaze bir ceketle; kışınsa ipek uzun çoraplar ve bir palto ya da kabanla kombinleyerek çok şık olabilirsiniz.

Üçüncü bir alternatif ise askılı ya da kısa kollu elbisenizi içine giyeceğiniz ince kaşmir bir kazak ve aynı renkte çoraplarla tamamlamak... Nitekim Ralph Lauren’in 2012 kış koleksiyonu tanıtımında bu kombine sıkça rastladık.

RENGARENK
Bu sezon şifon elbisenizi dilediğiniz renklerden seçebilirsiniz; sınır yok. Buna rağmen en dikkat çekenler bej, beyaz, mavi, mor, gri, kahve ve siyah bazlı, çiçek desenli şifonlar...

İster diz altı, ister bileğe kadar uzanan uzun elbiselerden seçin; kombininizi ipek ya da yünlü uzun çoraplarla, yün, kaşmir, deri ya da kürk ceketlerle tamamlayın.

Aksesuvar konusunda tavsiyem, tercihlerinizi daha çok kış renkleri olan koyu gri, siyah, kahverengi veya camel tonlarından yana kullanmanız... Daha spor ve günlük bir kombin içinse uzun, kalın bir hırkayı rahatlıkla seçebilirsiniz.

ŞORT DA VAR
Mevsimsiz kıyafetlerden bahsetmişken, geride bıraktığımız yaz mevsimine damgasını vuran şortları ve tulumları atlamayayım. Bunlar da kış aylarında tahtını koruyan parçalardan... Ama bu sefer daha çok yünlü kumaşlar ve deriyle hayat buluyorlar.

Dikkat etmeniz gerekense, söz konusu parçaları ipek uzun çoraplar, bilekte biten botlar ya da düz bağcıklı makosenlerle tamamlamanız.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.