Top-ads

Kuzey Kore'nin veliahtı halkın karşısına çıktı

By | Leave a Comment
Kuzey Kore lideri Kim Jong İl ile veliaht oğlu Kim Jong Un, televizyonda canlı yayınlanan büyük bir askeri törenle halkın karşısına çıktı. Askeri üniforma giymeyen Kim Jong Un babasıyla ilk kez bir canlı yayında görüntülenirken, Kuzey Kore vatandaşları da müstakbel liderlerini ilk kez bu kadar yıkından görme fırsatı elde etmiş oldu.

PYONGYANG - AA - Kuzey Kore lideri Kim Jong İl ile veliaht oğlu Kim Jong Un, televizyonda canlı yayınlanan büyük bir askeri törenle halkın karşısına çıktı.

Devlet televizyonu, iktidardaki İşçi Partisi'nin 65. kuruluş yıl dönümü nedeniyle başkent Pyonyang'da, ülkenin kurucusu Kim İl Sung'un adını taşıyan meydanda yapılan büyük askeri töreni naklen yayınladı.

Askeri üniforma giymeyen Kim Jong Un babasıyla ilk kez bir canlı yayında görüntülenirken, Kuzey Kore vatandaşları da müstakbel liderlerini ilk kez bu kadar yıkından görme fırsatı elde etmiş oldu.

Kore İşçi Partisi'nin geçen ay yapılan ve son 30 yılın en önemlisi olarak gösterilen toplantısında, Kim Jong Un'a general rütbesi verilmişti. Kim'in 1983 ya da 1984 doğumlu olduğu sanılan en küçük oğlu Kim Jong-Un'un, İsviçre'de eğitim gördüğü biliniyor.

Bu arada Kuzey Kore rejimiyle yollarını ayıran Kuzey Koreli üst düzey muhalif yetkili Hwang Jang-Yop'un Güney Kore'deki evinde ölü bulunduğu bildirildi.

YTN adlı Güney Kore televizyonunun istihbarat çevrelerine yakın kaynaklara dayanarak verdiği haberde, 87 yaşındaki Hwang Jang-Yop'un kalp krizinden ölmüş olabileceği ancak istihbarat servislerinin cinayet ihtimalini de araştırdığı belirtildi.

İktidardaki İşçi Partisi'nin eski sekreteri olan ve Kuzey Kore rejiminin "kendi kendine yetme" siyasetinin mimarı kabul edilen muhalif lider Hwang Jang-Yop, 1997'de Çin'in başkenti Pekin'i ziyareti sırasında iktidardaki rejimle bağlarını koparmıştı.

Birçok ölüm tehdidi alan Hwang, Kuzey Kore'den gelebilecek tehditlere karşı Güney Kore'de gizli bir yerde yaşamını sürdürüyordu.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.