Top-ads

Leylek, göç yolunda kaza geçirince...

By | Leave a Comment
Kış mevsiminden önce, Afrika'daki ılıman bölgelere göç etmek üzere yola çıkan, ancak kısa süre mola verdiği Kütahya'da bir kaza geçirdiği ve kanadı kırıldığı anlaşılan leylek, Kütahyalı hayvanseverler tarafından bulundu. 

Kütahya'nın zorlu kış koşullarına dayanamayacağı düşünülen leylek, kışı Antalya'da geçirmesi amacıyla otobüsle Antalya'ya gönderildi. Leyleğin bir daha uçamayacağı anlaşıldı.

ANTALYA - AA - Kış mevsiminden önce, Afrika'daki ılıman bölgelere göç etmek üzere yola çıkan, ancak kısa süre mola verdiği Kütahya'da bir kaza geçirdiği ve kanadı kırıldığı anlaşılan leylek, Kütahyalı hayvanseverler tarafından bulundu.

Kütahya'da ilk tedavisi yapılan ve "Göçebe" adı verilen leylek, Kütahya'nın zorlu kış koşullarına dayanılamayacağı düşünülerek, kışı Antalya'da geçirmesi amacıyla otobüsle Antalya'ya gönderildi.

Kütahya'da vatandaşların sol kanadı kırık halde bulduğu leylek, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği (THKD) Kütahya Şubesi'ne teslim edildi. Leyleğe bir süre bakan dernek üyeleri, havaların soğumaya başlaması üzerine ılıman iklim koşullarında hayatını sürdürebilen leyleğe sıcak bir yer arayışına girdi. THKD Antalya Şubesi Başkanı Sevda Kı raç ile görüşen dernek üyeleri, leyleği genişçe bir koliye koyarak otobüsle Antalya'ya gönderdi.

Yaralı leyleği otogar polisinden teslim alan THKD Antalya Şubesi Başkanı Kıraç, kanadı kırık leyleği özel bir veteriner kliniğine götürdü. Kıraç'ın "Göçebe" adını verdiği leyleği muayene eden ve röntgenini çeken Veteriner Hekim Sefer Küçüker, hayvanın sol kanadının yarısının kopmuş olduğunu, bir daha uçamayacağını söyledi.

Ameliyat ile kanadının kopan kısmı alınacak olan leyleği, operasyon sonrası bakımı tamamlandıktan sonra Antalya Hayvanat Bahçesi'ne teslim edeceğini belirten Kıraç, "Göçebe artık uçamayacağı için Antalyalı olacak. Yaşamını Antalya hayvanat bahçesinde sürdürecek" dedi.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.