Top-ads

Mardin’de dört dilde karşılandı

By | Leave a Comment
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mardin’deki Artuklu Üniversitesi’nin yeni akademik yılı açılışına katılmak ve çeşitli açılışlar yapmak üzere geldiği kentte, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice pankartlarla karşılandı.

Mardin Belediyesi, kentin ana caddelerine Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız hoş geldiniz’ yazılı pankartlar astı. Alkışlarla karşılanan Cumhurbaşkanı, valilik binasının balkonundan halka seslenirken, ilköğretim okulu öğrencileri, “Türkiye seninle gurur duyuyor’ diye bağırdı. Bunun üzerine Gül, “İnşallah sizler güzel okullarda güzel tahsiller yapacaksınız ve anne babalarınızla beraber bizler küçük çocuklarımızla gurur duyacağız” dedi.

İlk ziyareti

Cumhurbaşkanı olarak Mardin’e ilk ziyaretini yaptığını anlatan Abdullah Gül, bu ziyaretten memnunluk duyduğunu söyledi. Gül, daha sonra valilik binasını kurdele keserek açtı. Vali Hasan Duruer’in makam odasına geçen Gül, Mardin’in kültür mirasını yaşatmanın anayasal görevleri olduğunu söyledi.

Gül, valilik çıkışında kendisine “Abdullah ağabey” diye seslenen çocukları yanına çağırdı. Gül ve eşi çocuklarla birlikte valilik merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Gül, daha sonra valilik binası karşısında bulunan Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi’ne yaya olarak gitti. Polis barikatlarının arkasında bekleyenleri ve çocukları gören Gül, onlarla tek tek tokalaştıktan sonra müzeye girdi. Gül daha sonra galeride Abidin Dino Resim Sergisi’nin açılışını yaptıktan sonra onuruna verilen yemeğe katıldı.

Kültürlerin bir arada sorunsuz yaşamasıyla örnek gösterilen Mardin’deki Artuk Üniversitesi’nde kurulan “Yaşayan Diller Enstitüsü”nde Kürtçe eğitime izin verilmişti. Enstitüde Arapça, Farsça ve Süryanice eğitim de veriliyor.

Kolay gelsin

SAKIP Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi’ni gezen Cumhurbaşkanı Abdullanh Gül ve eşi, bir taş işçisi heykelini ilgiyle izledi. Sergi hakkında bilgi veren mihmandar, heykeli insan sananlar ve konuşmaya kalkanlar olduğunu söyleyince gülen Cumhurbaşkanı, heykelin yanından ayrılırken “Kolay gelsin” diyerek, espri yaptı.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.