Top-ads

Sadece et yediklerini sanıyorlardı

By | Leave a Comment
Bilim insanlarının elde ettiği bulgular, sadece et yedikleri zannedilen eski çağ insanlarının ekmek yaptıklarını ortaya çıkardı.

İtalya, Rusya ve Çek Cumhuriyeti’nde bulunan, 30 bin yıl öncesine ait bileği taşlarında, nişastaya rastlandı. Bilim insanları, eski çağlarda yaşayan insanların 12 bin yıl öncesine kadar tahıl ürünleri yemediğini düşünüyordu. Ancak incelenen bileği taşlarında, bitki ve tahıl ürünlerinin işlendiğine dair izler bulundu.

İtalya’nın Floransa kentinde bulunan Tarih Öncesi ve Erken Tarih Enstitüsü’nden Dr. Anna Revedin, "Üç ülkede bulunan yemek aletlerinde rastlanan izlerin, zannedilenden 18 bin yıl önce insanların tahıllardan un ve benzeri ürünler elde edebildiklerini gösteriyor” dedi.

İLK GEVREĞİ PİŞİRDİLER 
Diğer bir araştırmacı Laura Longo ise taş devri insanlarının elde ettikleri una biraz su ekleyerek taş üzerinde pişirdiklerini ve daha çok gevrek tarzı sert ve bir o kadar tatsız bir yiyecek elde ettiklerini söyledi.

Bilim insanları, eski çağ insanlarının tahıl ürünlerinden elde ettikleri yiyeceklerle bugüne dek uzanan bir yemek pişirme geleneğini başlattıklarını belirtti.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.