Top-ads

Senaryoyu Mahsun yazdı

By | Leave a Comment
“New York’ta Beş Minare”nin senaryosunun Mahsun Kırmızıgül’e değil Sinan Çetin’e aitolduğu tartışmasına son noktayı koyan isim filmin başrol oyuncusu Mustafa Sandal oldu: “Senaryoyu kesinlikle Mahsun yazdı!”

New York’ta Beş Minare” filmi daha vizyona girmeden ciddi bir tartışmaya konu oldu. Filmin senaryosunun Mahsun Kırmızıgül’e değil Sinan Çetin’e ait olduğu iddiası ortalığı karıştırdı.

Kırmızıgül çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı; senaryonun kendisine ait olduğunu , sadece “New York’ta Beş Minare”nin isim hakkını aldığını ve bunun için de gereken ücreti ödediğini söyledi. Ama bu sözler tartışmaları bitirmeye yetmedi. Ve son söz, filmin başrol oyuncusu Mustafa Sandal’dan geldi: “Bildiğim kadarıyla Sinan Çetin’in sadece filmin ismiyle alakası var. Yani 5 Kasım’da vizyona girecek filmde onun senaryosundan tek bir satır dahi yok. Senaryoyu kesinlikle Mahsun yazdı!” Bu projenin 11-12 yıl öncesine dayandığını da belirten Sandal, sözlerine şöyle devam etti: “Bunca zaman içinde bu projeden kimler geldi kimler geçti. Hatta 10 yıl önce bir toplantıda Ali Kırca bile vardı.”

İlklerin filmi  

Yüzde 50’si Amerika’da çekilen ilk Türk filmi.

* Yarısı İngilizce olarak çekilen ilk Türk filmi.

* Anamorfic lenslerin kulanıldığı ilk Türk Filmi
.
* Sendikalı ekiplerle çekilen ilk Türk filmi.

* 300 kişilik yerli ve yabancı eki bin birlikte çalıştığı ilk Türk filmi.

* Filmin görsel efektlerini Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Renny Harlin, Spike Lee, Cohen Brothers ve Jim Jarmusch gibi isimlerle çalışan Manuel Ray Gonzalez yaptı.

* Filmin yaklaşık 400 kopya ile 900 salonda vizyona girmesi planlanıyor.


..
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.