Top-ads

Siz lokomotif biz vagon olalım

By | Leave a Comment
Başbakan Tayyip Erdoğan, yeni yasama döneminin dünkü ilk Meclis grubunda CHP’ye türban çağrısında bulundu.

“Siz lokomotif olun biz vagon olalım. Eğer dürüst, samimi davranıyorsan talimatını ver, ben de vereyim, arkadaşlarımız bir araya gelsinler, MHP, BDP de katılsın, Diyanet ile birlikte yapılan çalışmayla milyonların sorununu ortadan kaldıralım” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Kendi partisinin tüzüğünü 2011’e kadar değiştiremeyeceğini söyleyenlerin kalkıp Anayasa’yı bir haftada, bir ayda değiştireceğini söylemesi kadar sululuk olur mu? Türkiye’nin Anayasası senin parti tüzüğünden çok daha mı basit? Tüzük dediğin nedir ki? Gönder bir haftada hazırlayıp sana vereyim.
Meydanlarda ‘başörtü başörtü’ diye dolaştın. Eğer dürüst, samimi davranıyorsan talimatını ver, ben de vereyim, arkadaşlarımız bir araya gelsinler, MHP, BDP de katılsın, Diyanet ile birlikte yapılan çalışmayla milyonların sorununu ortadan kaldıralım.

Askılıları sordun mu?

Bunu sağa, sola çekmeye gerek yok. İstismara, Pakistan’dan, İran’dan örnekler vermeye, tasarımcılara gitmeye gerek yok. Bırak Allah aşkına, başörtüsü takmayana ‘Niye streç, askılı giyiyorsun’ diyor musun? Bırak nasıl istiyorsa öyle giyinsin. Asıl özgürlük, asıl demokrasi bu.
Siz lokomotif olun biz vagon olalım. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Biz 335 kişiyle sizin peşinize takılalım. Ama ona da kılıf uydurma. Şu ana kadar var mı bir ses? Hepsi blöf, bu blöfü biz de millet de yutmaz. İç tüzüğün problem olduğunu söylüyor. Madem ki problem, nerede eksik var çalışalım işi bitirelim.

Asla hakaret etmeyiz

Ak Parti olarak hiçbir zaman uzlaşmadan kaçmadık, kapılarımızı kapalı tutmadık. Yeni dönemde de kapılarımızı ardına kadar açık tutacağız. Diyaloğu sorunların çözümünde temel referans alacağız. Genel Kurul’da, komisyonlarda aklıselimi, uzlaşma kültürünü, hoşgörüyü öne çıkaracağız. Onlar hakaret etse de bizden hakaret duymayacaktır. Eleştiririz ama hakaret asla.
Biz istiyoruz ki herkes dersine çalışsın, hazırlıklarını yapsın ve yeni parlamentoda bu konuyu gündeme getirelim, yeni bir Anayasa’yı uzlaşmayla yapalım. Seçime kadar olan süreyi hazırlık safhası olarak değerlendirmeliyiz.

Çılgın proje cami değil

Bir gazete başlık atmış, Selimiye Camisi gibi bir cami yapılıyor, acaba çılgın proje bu mu diye? Aynı yerden bakıyorlar. Sağda soldaki perdeleri kaldır da 360 dereceden gör dünyayı. Açıkladığımızda 360 dereceden her şeyini göreceksin.

Kendi milli piyade tüfeğimizi tasarladık. 2011’de üretime geçiyoruz. İlk defa ülkemiz tank üretimine başladı. Altay’ın prototip üretimini yapıyoruz. ANKA, İHA’nın prototip üretimine da başladık. Atak adı altında ilk milli helikopterlerin üretimine başladık, test uçuşları bu yıl yapılacak. Göktürk adını verdiğimiz istihbarat uydumuzun çalışmaları sürüyor. 2012’de inşallah uzaya fırlatıyoruz.”

Vekillere TV yasağı

Erdoğan, grup toplantısının basına kapalı bölümünde televizyonlarda yayınlanan tartışma programlarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Erdoğan, “Seçim süreci gibi önemli bir döneme giriyoruz. Ekrana çıktığınız zaman karşınızda karşıt görüşlüler de bulunuyor. Bazen çok zor durumlarda da kalıyorsunuz, ‘Çıkmayın’ demiyorum ama çıkarken parti yönetiminden izin alın” diye konuştu.

Özgürleştireceğiz

Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı İstanbul Şehir Üniversitesi’nin Altunizade kampüsünde düzenlenen 2010-2011 akademik yılı açılış töreninde konuştu. Üniversitelerin yıllarca yasaklarla anıldığını belirten Erdoğan, “Bugün onlara özgürlük tesis etmenin çabası içindeyiz. sabırlıyız ve bunu da başaracağız” dedi.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.