Top-ads

Terfileri Balyoza takılan üç general göreve dönüyor

By | Leave a Comment
Askeri Yüksek İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Balyoz soruşturmasında adı geçen tümgeneraller Halil Helvacıoğlu ve Gürbüz Kaya ile Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu’nun açtığı davada sürpriz bir karara imza atarak, yürütmeyi durdurdu. Kararla 3 generale terfi yolu açılmış oldu 

Sibel HÜRTAŞ / ANKARA 

ASKERİ Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM), Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) terfi ettirilmeyen ‘Balyoz’ sanığı 3 generalin açtığı davada yürütmenin durdurulması kararını verdi. Ağustosta yapılan Yüksek Askeri Şûra toplantıları, Balyoz sanıklarının durumu nedeniyle krize neden olmuştu. YAŞ toplantısında, Balyoz davası kapsamında haklarında yakalama kararı olan Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Tümgeneral Gürbüz Kaya ile Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu terfi ettirilmedi. Ancak, özel görevlendirme yoluyla generallerin ataması yapıldı. Tümgeneral Kaya, korgeneral rütbesinde yürütülen Harita Genel Komutanlığı’na, Tümgeneral Helvacıoğlu korgeneral rütbesindeki Jandarma Değerlendirme ve Denetlenme Başkanlığı’na, Tuğamiral Gavremoğlu ise tümamiral seviyesindeki Deniz Kuvvetleri Personel Başkanlığı’na vekaleten atandı.

‘GEREKÇE BİLDİRİLMEDİ’
Atamaların ardından haklarındaki yakalama kararı kaldırılan 3 komutan, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Generaller “gerekçesiz” olarak terfi ettirilmediklerini belirterek, yürütmenin durdurulmasını istedi. AYİM 3. Dairesi, kritik davada kararını verdi. Daire, davanın esasına girmeden, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Daire kararında, terfi ettirilmeme işleminin Milli Savunma Bakanlığı işlemi olduğu belirtilerek, idari işlem olduğundan idari yargıya tabi olduğu değerlendirmesi yapıldı. Kararla birlikte, üç general için de terfi yolu açılmış oldu.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.