Top-ads

Üniversite yerleşkesinde dağcılık eğitimi

By | Leave a Comment
Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde kurulan tırmanış kompleksinde temel dağcılık eğitimi veriliyor. Dağcılık Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Çetin Bayram, "Dünyada eşine ender rastlanan tırmanma duvarında dağcılığın en ince ayrıntılarını öğretiyoruz" diye konuştu.

ERZURUM - AA - Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde kurulan tırmanış kompleksinde temel dağcılık eğitimi veriliyor.

Üniversite yerleşkesinde geçtiğimiz haziran ayında kurulan komplekste daha çok Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu öğrencileri ile dağcılık sporuna ilgi gösterenler eğitim alıyorlar.

Dağcılık Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Çetin Bayram, komplekste, dağcılığın en ince ayrıntılarının yeni yeteneklere aktarılmaya çalışıldığını söyledi.

Bayram, 30 metre yüksekliğinde kartal figürlü tırmanma duvarının dünyada eşine ender rastlanan bir özelliğe sahip olduğunu hatırlatarak, "Kartal figürlü tırmanma duvarımız, dünyada açık alanda yapılmış en yüksek duvar olarak nitelendiriliyor. 30 metre uzunluğundaki bu duvarda, temel dağcılık eğitimi veriyoruz. Uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacak olan kompleksimiz, üniversite yönetimindeki ileri görüşlü değerli hocalarımızın katkısıyla yapıldı" dedi.

Profesyonel dağcıların yetişmesi için oluşturulan tırmanma duvarından bir diğerinin de buz tırmanma duvarı olduğunu anlatan Bayram, şunları söyledi: "Buz tırmanma duvarı ise 22 metre uzunluğunda. Bundan dünyada 2 tane var. Biri Erzurum'da, diğeri ise Fransa'da bulunuyor.

Dünyanın en büyük dağcılık firması 'The Nort Face', Erzurum'daki tırmanış kompleksine sponsor olmak istiyor. Bu konuda teklifte bulundular. Üniversite yönetimi, bu teklifte son kararı verecek. Dağcılığın Türkiye'de gelişimi için son derece önemli bir yere sahip olan tırmanış kompleksinin adının, uluslararası alanda duyurulması açısından bu teklifin büyük önem taşıdığını düşünüyorum."

Üniversite yerleşkesinde 1 Milyon 150 bin TL maliyete kurulan tırmanış kompleksine 30 metre yüksekliğinde kartal figürlü tırmanma duvarı, 22 metre uzunluğunda buz tırmanma duvarı ile buz pateni pisti uluslararası standartlara sahip.

Tırmanış kompleksi, üniversite yerleşkesinin güneyinde 2011 Universiad için inşa edilen, kentin adeta çağdaş sembolü olacak nitelikteki atlama kuleleri ile apayrı bir görünüme ve özelliğe sahip.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.