Top-ads

Yargıtay yazısının gereği neyse yapılır

By | Leave a Comment
CHP’nin Yargıtay’la süren 33’üncü Olağan Kurultay yazışmaları, “Yeni bir kurultaya gerek yok, ancak MYK’yı yeni tüzük doğrultusunda değiştirin” uyarısıyla farklı aşamaya geldi.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın emriyle basına dağıtılan Yargıtay’ın sonuç yazısındaki, “Yapılan tüzük değişikliklerine ilişkin hükümlerin, Kurultay’da seçilecek organların seçimine doğrudan bir etkisinin bulunmadığı anlaşılmıştır” ibaresi “Olağanüstü kurultay” seçeneğinin ortadan kalkması olarak değerlendirildi. Yargıtay’ın sonuç yazısında şunlar yer aldı: “CHP’nin 14. Olağanüstü Kurultayı’nda değiştirilen ve Parti Meclisi’nin 1 Nisan 2010 tarihli kararıyla Kurultay’da yürürlüğe girdiği anlaşılan, CHP tüzüğünün ilgili maddeleri uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınarak işlemler yapılması ve konulara ilişkin olarak yazımızın tebliğinden itibaren 15 gün içinde Başsavcılığımıza bilgi verilmesi rica olunur.” Yazının sonunda “Dağıtım:CHP Genel Başkanlığı, Bilgi: CHP Genel Başkanı” yazılmasıysa “Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Kemal Kılıçdaroğlu’nu da bizzat bilgilendirme ihtiyacı hissetmiş” diye yorumlandı.

Sav: Gerek yok 

Sav, “Yeni ya da eskisi hangi tüzük uygulanmış olursa olsun, Kurultay’daki seçimlerin usulüne uygun olduğu ortaya çıkmıştır. Yargıtay, mevcut Parti Meclisi içerisinden yeni bir MYK’nın seçilmesini yeterli bulmuştur” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, partiye gönderilen yazıyı henüz görmediğini, ancak yazının kendisine okunduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Galiba 15 günlük süre veriliyor. O 15 günlük süre içinde gereği ne ise yapılır. Parti Meclisi herhalde toplanacaktır” diye konuştu. “Yargıtay yeni tüzüğün yürürlüğe konulmasını mı istiyor?” yönündeki soruya da, “Biz de tüzüğü uygulamaya koyarız, bu kadar basit” karşılığını verdi.

Deniz Baykal’a yakın isimler, Yargıtay’ın yazısını, Kurultay’da alınan kararların yanlış olduğu kararı olarak yorumladılar. Baykal cephesi, “Kurultayın aldığı yanlış kararı ortadan kaldıracak yine kurultaydır” fikrini savunuyor.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.