Top-ads

Yasağa mini etekli protesto

By | Leave a Comment
İtalya'nın Castellammare di Stabia kasabasında mini etek ve dekolte giysiyle dolaşmanın yasaklanması protestolara neden oldu.

İtalya'nın Napoli kentine bağlı kasabalarından Castellammare di Stabia'da, mini etek ve dekolte giysiyle dolaşmaya para cezası getiren yasa dün belediye meclisinde onaylanmasının ardından yürürlüğe girdi.

Yerel yönetimin yaptığı düzenleme, sayfiye beldesi olan Castellammare di Stabia'da mini etekle düşük belli kotla ya da dekolte giysilerle dolaşanlara, zabıta tarafından 25 ila 500 euro arasında para cezası kesilmesini öngörüyor.

Nüfusu 70 bin civarında olan ilçenin Özgürlükçü Halk Partisi'ne mensup Belediye Başkanı Luigi Bobbio, 40 maddelik yeni yasal düzenlemenin gerekçesini, "kentte herkesin medenice bir arada yaşamasını özendirmek için kamu nizamını yeniden tesis etme" olarak özetledi.

Belediye meclisindeki merkez sol muhalefet ise yaklaşık 15 kadının oturma eyleminin ardından yaptıkları açıklamada, kabul edilen yeni düzenlemenin iptali için valiliğin devreye girmesini istedi.

Belediye meclisi önündeki eylemlere katılan bir erkek mini etek giyerek yasakları protesto ederken, muhalefetteki Demokrat Parti yeni düzenlemeyi, "kadınlık onurunu incitici" olarak  niteledi.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.