Top-ads

Yılanla tehlikeli oyun

By | Leave a Comment
Dünya üzerinde hiçbir baba, iki yaşındaki kızının dev bir Burma pitonuna binmesine izin vermez diye düşünebilirsiniz. O zaman Filistinli baba Cemal Amvasi ile tanışmadınız demektir.

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yaşayan Amvasi ailesinin bir düzineden fazla yılanı bulunuyor.

Devlet memuru olarak çalışan 35 yaşındaki Cemal Amvasi vahşi doğadan topladığı yılanları evine sadece birkaç metre uzaklıkta bulunan bir barakada besliyor.

İsrail ve Batı Şeria'da yaklaşık 40 yılan türü yaşıyor. Bu türlerden 10'u zehirli.

Amvasi'nin de elindeki yaklaşık 20 zehirli yılanı çocuklarından birini veya bir komşusunu sokabileceği endişesiyle şehir merkezinden uzak bir alana saldığı belirtiliyor.

YILANLARLA İÇ İÇE YAŞIYORLAR

Ürkütücü sürüngenlerle yaşamaya alışmış olan Amvasi ailesinin tüm fertleri dev yılanlarla sanki sıradan bir evcil hayvanla oynarmış gibi korkusuzca oynuyor.

İki yaşındaki Nathalie, 3 metrelik bir pitonun üstüne binerken, ailenin genç üyeleriyse dev yılanları mahallede gezdirerek arkadaşlarına hava atıyor.

"ÖLÜMCÜL OLABİLİRLER"

Cemal Amvasi, beslediği yılanların tamamen zararsız olduğunu söylüyor. Ancak diğer yılan sahipleri aynı fikirde değil.

İsrail'in Nahariya Hayvanat Bahçesi'nde çalışan Yonatan Vronski, genellikle uysal yapılarıyla bilinen Burma pitonlarının ölümcül olabileceğini söylüyor.

Vronski, "Eğer çocuğunuzu bir yılanla yalnız bırakıp, içeri kahve yapmaya giderseniz, döndüğünüzde çocuğunuzu ölü bulabilirsiniz" diyor.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.