Top-ads

Kış lastiği mi yaz lastiği mi

By | Leave a Comment
Goodyear, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya ve İngiltere’den toplam 3500 sürücü ile anket yaptı. Anket sonuçları Goodyear'ın geçen hafta Lüksemburg'da düzenlediği toplantıda açıklandı. Anketten çıkan sonuçlar sürücülerin kış aylarına girerken hala kış lastiği kullanıp kullanmamak konusunda kararsız olduğunu gösteriyor.

31 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında yapılan anket, lastikler hakkındaki yanlış bilinenleri ve kış lastiklerinin yol güvenliği üzerindeki öneminin hala tam olarak anlaşılmadığını ortaya koyuyor. Katılımcıların yüzde 34’ü araçlarındaki lastiklerin kış lastiği mi yaz lastiği mi olduğu konusunda bile bilgi sahibi değil...

Anket sonucu sürücülerin lastik tercihi ve yol güvenliği arasındaki ilişkiye gereken önemi vermediğini gösteriyor. Sürücülerin sadece yüzde 39’u kış koşullarında en iyi yol kavrayışını sağlayan lastiği buldukları için şanslı olduklarını söylüyor, yüzde 29’u aynı ifadeleri yaz lastikleri için kullanıyor. Üç sürücüden biri zamanı gelince lastiklerini kış lastikleri ile değiştirdiğini belirtiyor, fakat soğuk, kış ve buz koşullarında araç kullanan ve kış lastiklerinin önemini bilen bu kesime rağmen, 5 kişiden biri lastiklerini hiç değiştirmediğini de itiraf ediyor.

YASALAR FARKLI

Tüm Avrupa ülkelerinde kış lastiklerine yönelik yasalar farklı... Örneğin, Almanya'da yaz lastiğinden kış lastiğine geçmek zorunlu iken İngiltere'de ise kış lastiğine ilişkin hiçbir yasa bulunmuyor.

TÜRKİYE'DE ZORUNLU DEĞİL

AB genelinde kış koşullarında kış lastiği kullanımı zorunlu iken Türkiye’de ise gerekli değil. Halbuki hava sıcaklığı 7 dereceye düştüğü andan itibaren sürücülerin kış lastiği kullanımına geçmesi gerekiyor.

'KARMAŞA ÇÖZÜLMELİ'

Goodyear Avrupa, Orta Doğu ve Afrika İletişim Direktörü Tom Delforge, geçtiğimiz hafta Lüksemburg'da düzenlenen toplantıda “Yol güvenliği çok önemli bir konu ve daha güvenli sürüş için kış lastikleri konusundaki karmaşanın çözümlenmesi gerek” dedi.

KIŞ LASTİĞİ Mİ YAZ LASTİĞİ Mİ?

Goodyear, kış ve yaz lastiklerinin önemini belirtmek için Lüksemburg'daki innovasyon merkezinde çeşitli ülkelerden gelen basın mensuplarına test sürüşleri yaptırdı. Aynı marka üç otomobilden birinde sadece kış lastikleri, birinde sadece yaz lastikleri, diğerinde ise önde kış, arkada yaz lastikleri vardı. Üç otomobille ıslak zeminde ayrı ayrı yapılan test sürüşlerinde amaç kış koşullarında kış lastiklerinin önemini anlatmaktı. Test sürüşleri sonucunda kış aylarında kış lastiği kullanmanın daha güvenli olduğu açıkça ortaya çıktı.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.