Top-ads

Şimdi Alışveriş Zamanı

By | Leave a Comment
Daha bilinçli bir alışveriş için alışveriş listenizi önceden hazırlayınız.

Birçok bilinçli anne-babanın ve tüketici uzmanının tavsiye ettiği gibi bunu yapmayı ihmal etmeyin! Market ve mağazalardan yapacağınız alışverişlerden önce mutlaka oturup sakin bir kafayla bu listeyi hazırlayın. Size, bunu hazırlarken izleyebileceğiniz iki temel liste stratejisi önerebiliriz.

- Haftalık yemek çizelgenizi çıkarın. Böylece bu çizelgedeki menüler size yapacağınız alışverişte yol gösterir.

-Alışveriş listenize süpermarketlerdeki indirimli ürünleri eklemeyi ihmal etmeyin.

Süpermarketleri kendi oyunlarıyla yenin
Marketler belli aralıklarla ürünlerin fiyatlarını düşürür. Buradan çıkarmanız gereken sonuç, ürün fiyatlarındaki dalgalanmalardır. Böylece fiyatların en düşük olduğu zamanları yakalayabilirsiniz. Örneğin, broşürlerde portakal suyu için indirim olduğu yazıyorsa hemen almayın. Fiyatının daha fazla düşeceği zamana kadar bekleyin.

Onluk çikolata paketleri için belirtilen fiyata aldanıp hemen kolları sıvamayın. Çünkü siz beş paket çikolata aldığınızda genellikle fiyatlar daha da düşer. Demek istediğimiz süpermarketleri kendi oyunlarıyla yenebilirsiniz.

Ürünlerin üzerindeki gramaja dikkat edin. Tüketici raporlarına bakıldığında gıda üreticileri ürünlerin gramajlarını azaltıyor ama fiyatlarında eksiltme yapmıyor. Örneğin, yarım kap dondurmanın aslında çeyrek kap dondurma olması gibi.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.