Havanın soğuyup, güneşin kendini daha az gösterdiği kış günlerine yaklaştığımız şu dönemlerde hem sağlıklı kalmak hem de kilo problemi yaşamamak için Uzman Diyetisyen Serkan Tutar bazı önerilerde bulunuyor.
Kış ayları genelde karbonhidratlı besinlere yöneldiğimiz, sebze ve meyveleri ihmal ettiğimiz ve bol bol şekerli atıştırmalar tükettiğimiz bir dönem olur. Bu şekilde bir beslenme tarzının sonuçlarıysa sık sık hastalanan bir beden ve paltoların arkasına saklanan fazla kilolardır. Oysa kış aylarında hastalıklara ve fazla kilolara karşı savaş açan birçok sebze ve meyve sahnededir. Bu kış aylarını, figüran rolü oynayan sebze ve meyveleri başrole çekerek sağlıklı bir şekilde geçirmek sizin elinizde…
Turunçgiller: Kışın en gözde meyvelerindendir. Portakal, mandalina ve greyfurt en ünlüleridir. Turunçgiller, A vitamini öncüsü olan antioksidan etkili beta karotenden zengindirler.
Bal Kabağı: Kış sofralarının vazgeçilmez tatlarından biri olan balkabağı ülkemizde genelde tatlı olarak tüketilse de, yemekleri ve çorbaları da yapılabilen çok yönlü bir sebzedir. A, B ve C vitaminlerinden zengin olan bal kabağının bir diğer önemli özelliği ise omega-3 yağ asitlerini içeriyor olmasıdır.
Kuşkonmaz: Ülkemizde olan popülerliği gün geçtikçe artan kuşkonmaz yüksek K vitamini ve folat içeriğiyle oldukça faydalı bir sebze. Aynı zamanda diğer kış sebzeleri gibi A, B ve C vitaminlerinden de zengin.
Brüksel Lahanası: Bu küçük sağlık topları yaşamımıza renk katmak için var sanki… Zengin C ve K vitamini olmaları aynı zamanda folat, A vitamini, potasyum ve B vitaminlerinden zengin olmaları nedeniyle oldukça önemli besin kaynağı.
Lahana: Turşusundan sarmasına kadar pek çok şekilde sofralarımıza konuk olan bu sebze içerdiği kükürtlü bileşikler ile kansere karşı koruma sağlıyor ve vücudumuzu zararlı atıklardan temizliyor.
Koyu yeşil yapraklı sebzeler: Kış mevsimi boyunca roka, ıspanak ve pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzelere de sıklıkla rastlarız. Folik asitten ve posadan zengin olan bu grup beslenmemizde önemli bir yere sahiptir.
HAYAT KAYNAĞIMIZ SU
Su içmek için hangi mevsimde olduğumuzun hiçbir önemi yok. Su, vücuttaki toksinleri uzaklaştırması, elektrolit dengesini sağlaması, mineralleri vücuda kazandırması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeni ile günde 2,5 litre içilmesine özen gösterilmesi gereken hayat kaynağıdır.
Popular Posts
-
TBMM'de bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Baykal toplantı sonrası açıklama yaptılar Eski CHP lideri Deniz Baykal, CHP Gen...
-
Kastamonu'nun Abana ilçesindeki balıkçı barınağında bulunan sandal saksı olarak kullanılıyor. Barınak içerisindeki bir bahçede kullanılm...
-
Performans artırıcı ürünlerde satışlar patladı, prezervatif satışları düştü. Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz cinsel yaşamı da e...
-
Meyve ve sebze suları, içerdiği vitaminler, minerallerden dolayı sağlıklı ve zinde olmamızda, güzelleşmemizde önemli rol oynarlar. Peki, han...
-
Her hafta konuklarını sürpriz bir biçimde açıklayan, farklı konular hakkında samimi ve eğlenceli sohbete sahne olan, birbirinden sıra dışı s...
-
Almanya Milli Takımı'nın Türk kökenli oyuncusu olan Mesut Özil, bu karşılaşmada 90 dakika sahada kaldı ve bir de gol attı. Maçtan 1 haft...
-
ABD Dışişleri Sözcüsü Toner, Türkiye'nin, İran'a uluslararası yükümlülüklerine uyması gerektiği mesajını iletmede yapıcı rol oynadığ...
-
Bedelli geliyor... Hükümet, askerlik süresinin zorunlu olarak 9 ay, kısa dönem olarak 4 aya indirilmesini öngören bir çalışma başlattı. Çalı...
-
Son teknolojik oyuncağımıza merhaba deyin: İşte her şeyi eksiksiz bilen ayna Aynalardan korkar mısınız? Peki, her gün sabah aynaya baktığını...
-
Her yerden talep var, yeni telefonların ne zaman geleceği bilinmiyor... Bütün dünyada piyasaya çıkması sabırsızlıkla beklenen IPhone 4 Bursa...
0 Comments:
Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.