Top-ads

Başarısızlık korkusu girişimciliğe engel

By | Leave a Comment
Amway Avrupa tarafından 4.sü gerçekleştirilen Girişimcilik Araştırması sonuçlarına göre girişimciliğin önündeki en büyük engel yüzde 70’lik oranla ‘Başarısızlık korkusu’. Araştırmada girişimcilik potansiyelinin yükselişini sürdürdüğü gözlemlenirken Türkiye de kendi işine sahip olma oranı en yüksek beş ülke arasında yer alıyor.

Amway Avrupa tarafından GFK Almanya ve Münih Teknik Üniversitesi işbirliğinde yapılan araştırma 24* ülkede, 14–99 yaşları arası 26.009 kadın ve erkek arasında gerçekleştirildi.

Genel amacı, farklı ülkelerdeki girişimcilerin ekonomik potansiyeline işaret etmek ve potansiyel girişimcileri planlarını hayata geçirmelerinde desteklemek olan araştırmada Türkiye’de her 5 katılımcıdan 3’ünün (yüzde 61) kendi işine sahip olmaya yönelik tavrı olumlu. Ayrıca üniversite mezunu katılımcıların (yüzde 67), girişimciliğe karşı daha olumlu yaklaştıkları görülüyor.

En olumu bakan bölge Doğu Anadolu
Doğu Anadolu (yüzde 78), Karadeniz ve Marmara bölgelerinden (her biri yüzde 75) katılımcılar girişimciliğe karşı olumlu tavır sergilerken, Ege’deki (yüzde 30) komşuları ise dünya ortalamasının (yüzde 70) çok altında kalıyor.

Başarısızlık korkusu en büyük engel
Türkiye’de girişimcilik potansiyeli dünya ortalamasının (yüzde 39) üzerinde ve araştırmaya katılan tüm ülkeler arasında da beşinci sırada bulunuyor. Her üç kişiden ikisi ise başarısız olma korkusunu işletme kurmalarının önünde bir engel olarak görüyor.

Ekonomik kriz büyük bir engel değil!
Türkler, ekonomik şart ve engeller karşısında çok daha az endişeliler. Uluslararası ölçekte en yüksek sırada “iflastan kaynaklanan finansal yükler” (yüzde 41) ve “ekonomik kriz tehdidi” (yüzde 31) yer alırken Türk katılımcıların bu konularda çok daha az endişelendikleri görülüyor. (sırasıyla yüzde 20 ve yüzde 15).

En cesur ABD, en ürkek Japonya
Japonya (yüzde 94), İtalya ve Çek Cumhuriyeti (her biri yüzde %91) vatandaşları girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanmasından korkuyor. ABD (yüzde 62), Hollanda (yüzde 55) ve Meksika ise (yüzde 50) en cesur ilk üç ülke arasında yer alıyor.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.