Top-ads

Başbakan Erdoğan bütçe görüşmelerinde konuştu

By | Leave a Comment
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısı görüşmeleri sırasında TBMM'de konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan, konuşma yaparken, CHP sıralarından sözünün kesilmesine üzerine, "Edep ya edep. Edep diyorum yahu edep. Devamlı bağırıyor, benim arkadaşlarım genel başkanınız konuşurken böyle mi yaptı? Terbiyesiz herifler. Lütfen grubunuza sahip çıkın" dedi.

Dünyada büyüme oranları düşük seyrederken Türkiye ekonomisinin büyüme performansı göstermesi milletimiz adına sevindirici bir gelişme. Her bir vatandaşımızı tebrik ediyor, kendilerine teşekkür ediyorum.

Bugüne kadar 11 bütçe hazırladık başarıyla uyguladık. 12’ncisinin görüşmelerini yapıyoruz. Demokrasi tarihimizde ilk kez bir siyasi parti kesintisiz olarak artarda 12 bütçe hazırladı. Bu büyük bir onurdur.

On bir yıl boyunca bu sorumluluğun gereğini yerine getirmenin gayreti içinde olduk. 11 yıllık süre içinde 3 genel seçim, 2 mahalli seçim, 2 halk oylaması yapıldı. Bu seçimlerde milletimizin huzuruna çıktık ve tam not aldık. Türkiye çok uzun bir aranın ardından Ak Parti hükümetleriyle güven ortamına kavuştu.

SAĞLAM ZEMİN İSTİKRAR GETİRDİ
Geride bıraktığımız 11 yılın hem bize, hem dünyaya verdiği çok anlamlı çok değerli bir mesaj var. Zemin sağlamsa, istikrar varsa, o zemin üzerine ekonominin de istikrarla büyüdüğünü millet olarak hep birlikte tecrübe ettik. Biz bunu geçmişte iki kez daha yaşadık. Menderes’in iktidarında Türkiye ekonomisi büyümüş ülke güç kazanmıştı. 1983-89 arasında merhum Özal döneminde Türkiye büyük atılımlar gerçekleştirmişti. Siyasi iktidarsızlık dönemlerinde Türkiye ekonomisi kan kaybetmişti.

Geçmişte yaşanan bugün de AK Parti hükümetleri döneminde süren tecrübe gösteriyor ki Türkiye sağlam bir zemine sahip olduğu sürece büyümeye devam edecektir.

Demokrasi kurallarıyla işledikçe, milli irade tüm süreçlere egemen oldukça Türkiye hedeflerini aşacak ve aynı şekilde büyümeyi sürdürecektir.

Burada bu salon içinde her birimiz milleti temsil etme gayesi içinde bulunuyoruz. Bu salon içinde çoğunluk da azınlık da milli iradenin eseridir. İktidar partisine mensup vekiller de muhalefetin vekilleri de milli iradenin gereği olarak buradadır.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.