Top-ads

Eski TV’ye yeni beyin

By | Leave a Comment
AKILLI cihazlarıyla dikkat çeken teknoloji devi Samsung, televizyonlarda model değiştirmenin önüne geçecek bir cihazı Türkiye’deki kullanıcılarla buluşturdu.

‘Evolution Kit’ yani Akıllı Gelişim Kiti adındaki cihaz, Samsung markalı akıllı televizyonları modifiye ederek, modelini yükseltiyor. Şu anda 2012 model ‘ES-7000’, ‘ES-8000’, ‘ES-9000’ ve ‘E-8000’ serisi modellerinin arkasında bulunan girişe takılabilen ‘Akıllı Gelişim Kiti’, televizyonların özelliklerinin 2013 model olan bir Samsung markalı akıllı televizyon özelliklerine yükseltilmesini sağlıyor.

Akıllı televizyonlardaki yazılım sürümünü de yükselten cihaz, işlemciden RAM’e kadar tüm donanım özelliklerini modifiye ediyor. Örneğin çift çekirdekli 1 GHz işlemci ve 1 GB’lık RAM bulunan bir akıllı televizyonun özellikleri Akıllı Gelişim Kiti ile birlikte, dört çekirdekli 1.5 GHz işlemcili ve 1.5 GB’lık RAM’e yükseltiyor. Televizyonların arkasındaki özel bir girişe monte edilen ve yaklaşık 5 dakikada kullanıma hazır olabilen Akıllı Gelişim Kiti’nin Türkiye satış fiyatı ise 496 TL olarak belirlendi.

HEDEF 4 BİN ADET

Konu hakkında açıklama yapan Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Pazarlama Direktörü Can Emci, Akıllı Gelişim Kiti’nin televizyonları en güncel Samsung Smart TV altyapısına ve en yeni akıllı televizyon özelliklerine kavuşturduğunu belirtti. Emci, “Örneğin geçen sene alınan 2012 model bir televizyon, bu yıl 2013 model ve gelecek yıl ise 2014 model oluyor. Ne zaman akıllı televizyonlarda bir değişim ve gelişim olursa Akıllı Gelişim Kiti piyasaya sürülecek. Akıllı Gelişim Kiti’ni alan bir müşteri, o anda Samsung’un en son piyasaya sürdüğü akıllı televizyon sürümüne sahip olacak. Böylece kasa aynı kalacak, ancak özellikleri geliştirilecek” dedi. Emci, bu cihazdan 3 bin ile 4 bin adet satmayı hedeflediklerini söyledi.

Ultra HD Dünya Kupası

FULL HD’den 4 kat daha kaliteli görüntüye sahip olan Ultra HD özelliğine sahip televizyonların satışında gelecek yıl artış beklendiğinin kaydeden Emci, “2013’te 1 milyon adet olan Ultra HD pazarı 2014’te 6 milyona çıkacak. Gelecek yıl Brezilya’da düzenlenecek olan dünya kupasının Ultra HD olarak yayınlanacak”dedi.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.