Top-ads

Ujfalusi’ye tazminat şoku

By | Leave a Comment
G.SARAY’dan sezon başında ayrılıp Sparta Prag’a dönen, önceki gün de futbolu bıraktığını açıklayan Tomas Ujfalusi, Sevilla Kulübü’ne 1 milyon 50 bin Euro ödeyecek.

Galatasaray’dan sezon başında ayrılıp Sparta Prag’a dönen önceki gün de twitter da futbolu bıraktığını açıklayan Çek stoper Tomas Ujfalusi, faiziyle birlikte Sevilla Futbol Cb. S.A.D.’ye tam 1 milyon 50 bin euro ödeyecek. Sevilla ile dört yıl önce sözleşme imzalamasına rağmen Atletico Madrid’e giderek kulübü zarara uğrattığı gerekçesiyle İspanya’da dava açıldı. Davayı kazanan İspanyol kulübü, bu kararın Türkiye’de tanınmasını istedi. İspanya mahkemesinin kararını uygulamaya koyan Türk mahkemesi, Sevilla’nın alacağı için dosyayı İcra Mahkemesi’ne gönderdi.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nden kararın gereği için İcra Mahkemesi’ne gönderilen davanın başvuru dilekçesine göre İspanya, La Liga takımlarından Sevilla Futbol Cb. S.A.D., Tomas Ujfalusi’den zarar ettiğini iddia ederek dört yıl önce dava açtı. İddiaya göre Fiorentina’yla kontratı biten Tomas Ujfalusi, 2008 yılı sonunda Sevilla Futbol takımı ile ön sözleşme imzaladı. Yeni sezonda yani 2009 yılında savunma planlarını Ujfalusi’nin üzerine yapan Sevilla Futbol Cb. S.A.D., ummadığı bir durumla karşılaştı. Çünkü Çek savunma oyuncusu, Sevilla’yla sözleşme yaptığı halde Atletico Madrid’le anlaşmıştı. Sevilla yönetimi de 875 bin euro zarara uğradığını öne sürerek İspanya 2 No’lu İş Mahkemesi’ne dava açtı.

İspanya’daki yargılama sürerken Tomas Ujfalusi Galatasaray kulübüne transfer oldu. Sevilla ise İspanya’da açtığı davayı kazandı. Mahkeme, 875 bin euro asıl alacak ve 175 bin euro işlemiş faiziyle birlikte Ujfalusi’nin Sevilla’ya toplam 1 milyon 50 bin euro ödemesine hükmetti.

Ujfalusi’den bu parayı tahsil etmek isteyen Sevilla, Türkiye’de de İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne İspanya’daki kararın tanınması için tenfiz davası açtı. Bu arada Tomas Ujfalusi, Galatasaray’dan da ayrılarak Sparta Prague takımıyla anlaştı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi ise İspanya mahkemesinin verdiği kararın uygulanabilmesi için dosyayı İcra Mahkemesi’ne gönderdi. İcra Mahkemesi’nin vereceği karara göre Tomas Ujfalusi’nin Türkiye’de alacaklarına haciz uygulanabilecek.

Öte yandan Tomas Ujfalusi, önceki gün sosyal paylaşım sitesi twitter’dan yayınladığı mesajla sağlık sorunları nedeniyle faal futbola nokta koyduğunu açıkladı.

Tenfiz Davası Nedir?

Yabancı bir ülkede verilen mahkeme kararı diğer bir başka ülkede hüküm taşımaz. Bir ülkenin bağımsız mahkemesince verilen bir kararın diğer ülkede hukuki geçerlilik kazanması için diğer ülke tarafından tanınması ve tenfiz edilmesi gerekmektedir. Tanıma ve tenfiz davasında diğer bir ülke mahkemesince verilen kararın hukuk ilkelerine ve usulüne uygun olup olmadığı incelenmektedir. Eğer uygun ise diğer ülke tarafından da tanınmaktadır.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.