Top-ads

FBI ajanları kopyacılıkta hünerliymiş

By | Leave a Comment
İstihbarat ve toplama ve kullanımı konusunda nasıl davranılması gerektiğine ilişkin soruların yer aldığı sınavda, ajanların birbirlerine danışarak yanıtları doldurduğu, bir "çözüm anahtarı" oluşturduğu ve internetten arama yaptığı belirlendi.

Raporda, FBI'ın bu kişilere karşı disiplin işlemi yapması ve sınavın yenilenmesi tavsiyesi yapılıyor.

Geçen hafta Başmüfettişlik tarafından hazırlanan bir diğer raporda da 11 Eylül saldırıları ardından FBI'ın barışçı protesto eylemlerini 'terör eylemi' kategorisinde değerlendirme hatasına düştüğü belirtilmişti.

KOPYAYI FAZLA ABARTTILAR

FBI ajanlarının sınavı konusundaki şüpheler, 90 dakikalık sınavın 20 dakikada tamamlanması üzerine ortaya çıktı.

ABD Adalet Bakanlığı'nca yayınlanan bir rapora göre, Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın ajanları istihbarat faaliyetleri hakkında yeni kurallara ilişkin bir sınavı kopya çekerek geçti.

Raporun yazarları çok sayıda FBI çalışanının şu ya da bu şekilde sınav kurallarını deldiği ya da kopya çektiğini söylüyor.

İç soruşturmalarda istihbarat faaliyetlerini düzenleyen yeni kılavuzlar yürürlüğe girdikten sonra, ajanlar 16,5 saat süren eğitimlere tabi tutuldu.

Ardından 1,5 -2 saat sürmesi öngörülen 51 soruluk bir sınava alındılar.

Sınav sırasında talimatnamelere başvurulmasına izin veriliyordu.

Ancak 200'den fazla çalışan sınavı 20 dakikada bitirince, müfettişler soruşturma açtı.

Soruşturma sonuçlarına göre bir ofiste bilgisayardan sistemdeki yanıtlar bulunup açıldı; bir diğerinde çözüm anahtarları kullanıldı, bazı eğitmenlerin sınavda soruların nerelerden çıkacağını belirtmek için derslerin ilgili bölümlerinde ayaklarını yüksek sesle yere vurduğu belirlendi.

Başmüfettişlik kendilerinin sadece sınırlı sayıda örneği incelediklerini belirtiyor; kopyacılığın boyutlarının belirlenmesi için çok daha geniş kapsamlı bir soruşturma açılmasını öneriyor.

BBC

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.