Top-ads

Damızlık inekler manken oldu, podyuma çıktı

By | Leave a Comment
Bursa'da düzenlenen para ve yem ödüllü yarışmada, damızlık inekler podyumda boy gösterdi. Bazı inekler görevlilere zor anlar yaşatırken, katılımcılar yağmura hazırlıksız yakalandı.

BURSA - İHA - Bursa'da düzenlenen para ve yem ödüllü yarışmada, damızlık inekler podyumda boy gösterdi. Bazı inekler görevlilere zor anlar yaşatırken, katılımcılar yağmura hazırlıksız yakalandı.

Bursa Tarım 2010, Bursa 8. Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 3. Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı kapsamında düzenlenen yarışma, yağmur altında yapıldı. Önce Bursa 2. Döl Kontrolü Türk Boğaları Yarışması gerçekleştirildi. Fransa'dan Batı Fransa Sığır, Keçi ve At Seleksiyonu ve Reprodüksiyonu Birliği'nden Remi Guennoc'un hakemlik yaptığı yarışmadan önce, 7 boğanın 32 yavrusu podyuma çıktı.

Boğaların geçirgenliğinin ön planda tutulduğu değerlendirme sonucunda birinci seçilen 'Onur' isimli boğaya ödülünü protokol üyeleri verdi. Onur isimli boğanın yavruları Nermin, Ayfer, Şenel ve Gamze isimli 4 inek, yarışmanın Fransız hakemi Remi Guennoc'tan tam not aldı. Boğanın sahibi Metin Ceylan'a 5 bin liralık hediye çekini Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Merkezi Genel Müdürü Ali Karaca ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Halil İbrahim Tokoğlu verdi. Ceylan'a çeşitli yem firmaları tarafından da bir buçuk ton yem hediye edildi.

Ardından 54 damızlık inek, Bursa 9. Damızlık İnek Yarışması için podyuma çıktı. Havanın yağışlı olması sebebiyle ineklerin biraz gergin olmaları dikkat çekti. Birinci, ikinci, üçüncü ve üzeri laktasyon (yavrulu) olmak üzere üç kategoride yarışan inekleri çok sayıda üretici yakından takip etti. İnek sahipleri yarışmanın sonucu sabırsızlıkla beklerken, aniden yağan yağmur herkesi etkiledi. Yarışmada dereceye giren ineklerin sahiplerine para ve yem ödülü verildi. Hakem Remi Guennoc'un inekleri yakından
incelemesi dikkat çekti.

Üreticiler, havanın yağışlı olması sebebiyle ineklerin olumsuz yönde etkilendiğini söyledi.

YUSUF SERKAN YILMAZ
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.