Top-ads

Kültür Başkenti'ne 2010 çeşit yemek

By | Leave a Comment
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve İstanbul Bü yükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) tarafından düzenlenen "2010 Yılında 2010 Çeşit Lezzet Festivali", Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.

İSTANBUL - AA - İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve İstanbul Bü yükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) tarafından düzenlenen "2010 Yılında 2010 Çeşit Lezzet Festivali", Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Türk ve Osmanlı mutfak kültürlerinin yeni nesillere aktarılmasına katkı sağlaması amaçlanan festivalde, katılımcılara üzümlü tarçınl ı pilavdan imam bayıldıya, hünkar beğendiden patlıcan kebaba, pazı kavurmasından kara lahana çorbasına, sucuklu barbunyadan vejeteryan türlüye, susam tatlısından bademli kayısı tatlısına kadar, 2010 çeşit yemek sunuldu.

Yemeklerin birçoğu, katılımcı firmalar tarafından festival alanı na hazır olarak getirildi. Mantı, tantuni, İzmir lokma, Tekirdağ köftesi ve döner gibi lezzetler ise festival alanında yapıldı.

Festival menüsü, katılımcı firmaların önerilerini TÜRES'e sunmalarının ardından oluşturulan jüri tarafından değerlendirilerek, son şekline getirildi.

TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl dünyada ilk kez 2010 çeş it yemeğin bir arada sunulduğunu söyledi.

Bu etkinlikle Türk mutfağının, dünyanın en iyi mutfaklarından biri olduğunu göstermek istediklerini belirten Bingöl, "İnşallah 2011'de, 2011 çeşit yemek ile Sultanahmet Meydanı'nda olacağız" dedi.

Bu festivalin Türk gastronomi turizmi için bir sıçrama tahtası olduğunu ifade eden Bingöl, Türk Mutfağı Kongresi ile de milyonlarca insanın Türk mutfağının lezzetlerini tatmak için Türkiye'ye geleceğini söyledi.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.