Top-ads

Dizi karakterleri 'edep'lenecek mi?

By | Leave a Comment
Aşk-ı Memnu ile yaşanan polemik sonrası, hükümet dizilerden 'olumlu' şekilde yararlanma kararı aldı

Hükümet dizilerden 'olumlu' şekilde yararlanmak için 2011-2013 hedefleri arasında, 'Aile bütünlüğü' mesajı taşıyan dizilere destek kararı aldı. Bu süreçte Türkçe'nin yaygınlaşması için de çalışılacak.

gazeteciler.com'un haberine göre, hükümetin, önümüzdeki 3 yıl için yol haritası niteliğini taşıyan Orta Vadeli Program'da (OVP), ekonomik hedefler yanında, sosyal ve kültürel hedefler de bulunuyor. Kültürün korunması, geliştirilmesi, toplumsal diyaloğun güçlendirilmesi planlanıyor. Aşk-ı Memnu'nun Bihter karakteriyle alevlenen 'dizi' tartışmaları sonrası, hükümet bu hedefler için 'aile mesajı taşıyan' dizilere yöneldi.

AÇILIM ARAŞTIRMALARINA DESTEK
OVP'ye göre, toplumsal değişim sürecinde kültürel zenginlik ve çeşitliliğin korunması, gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor. Kültürel birikimin günümüz değerleriyle sentezlenmesi ve farklılıkları zenginlik kabul eden bir anlayışla, dayanışma içerisinde yaşaması hedefleniyor. Hükümet, toplumda dayanışma, uzlaşı ve hoşgörü kültürünü besleyen toplumsal kurum ve kaynakların tespitine çalışacak. Bu kültürü zayıflatan etkenlerin ortaya çıkarılmasına yönelik araştırmalar yapılacak.

DİZİLERDEN DESTEK ALINACAK
Türk dizileri son dönemde büyük tartışma yaratırken, hükümet, bu dizilerden olumlu yönde faydalanmayı da düşünüyor. Buna göre, yazılı ve görsel basında ailenin bütünlüğünü ve önemini vurgulayan, aile içi ilişkilerin güçlenmesini hedef alan diziler yaygınlaştırılacak. Hükümet, bu amaç çerçevesinde yine aile temalı belgesel ve çizgi film gibi yayınları da destekleyecek.

TÜRKÇE YAYGINLAŞTIRILACAK
Hükümet, kültür turizmini de geliştirmeyi amaçlıyor. Bu çerçevede, sinema ve belgesel gibi yapımların üretimi teşvik edilecek. Hükümet bir yandan açılım çerçevesinde Kürtçe yayınlar başta olmak üzere Kürtçe verilecek hizmetleri yaygınlaştırırken, bir yandan da Türkçe konusunda çalışma yapılacak. Buna göre, Türkçe'nin dil birikimini ortaya çıkaracak, bütün dünyada tanınmasını ve yaygınlaşmasını sağlayacak çalışmalar desteklenecek.

YOKSULLUK KÜLTÜRÜ ÖNLENECEK
Program dahilinde çalışabilecek durumdaki yoksullara yönelik sosyal yardım ve hizmetler geliştirilecek. Bu hizmetler, yoksulluk kültürünün oluşmasını önleyici ve yoksul kesimin üretken duruma geçmesini sağlayıcı nitelikte olacak.

AİLE İÇİ ŞİDDETLE MÜCADELE
Aile eğitim programları da yaygınlaşacak. Kadın ve çocuklara yönelik şiddete karşı daha yoğun mücadele edilecek, dezavantajlı çocuklara yönelik önleyici, koruyucu ve rehabilite edici hizmetlerin kalitesi artırılacak.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.