Top-ads

Görmeden olmaz!

By | Leave a Comment
A Milli Takım'a son yılların en büyük skandalını yaşatan Azerbaycan'ın kadrosu 'acımızı' ikiye katlıyor. Öyle ki ülkenin en büyük yıldızı Eskişehirspor'da 1 dakika bile süre alamayan Sadygov.

Kabul... Futbol kâğıt üzerinde oynanan, futbolcuların maddi değerlerinin skoru belirlediği bir oyun değil... Ancak hayatta geldiğin noktayı görmek için zaman zaman etrafa da bakmak gerek! Biz de öyle yaptık, Azerbaycan'ı mercek altına aldık!

Bakü'de A Milli Takımımız'a hayatı zehir eden Azerbaycan'ın 21 kişilik kadrosunda yurt dışında oynayan sadece 2 futbolcu yer alıyor. Bunların arasındaki en parlak isim de, Eskişehirspor'un oyuncusu olan ve  gecenin tek golünü atan Sadygov... 28 yaşındaki oyuncunun bugüne kadar Es-Es'te hiçbir maçta forma şansı bulamadığını belirtmek gerek! Sadygov'un dışında Azerbaycan kadrosunun diğer lejyoneri ise Mahir Şükürov... Şükürov'un forma giydiği Anzhi ise, 14 takımlı Rusya Ligi'nin 12. basamağında yer alıyor! CSKA Moskova altyapısından yetişen Cavadov'un ise geçen yıl Twente'ye gittiğini, ancak jet hızıyla geri döndüğünü hatırlatalım! Dünya sıralamasında 102. basamakta yer alan Azerbaycan'da 12 takımlı bir lig oynanıyor. Ülkenin en pahalı iki oyuncusu 750 bin Euroluk değerleriyle Melikov ve Eskişehirsporlu Sadygov. Türkiye'nin en 'uygun fiyatlı' isminin 1.5 milyon Euroluk Necip Uysal olduğunu belirtmek bile, iki ülke arasındaki uçurumu ortaya koyuyor. Geriye tek bir söz kalıyor. Keşke bu uçurumun küçük bir bölümünü Tevfik Behramov Stadı'na yansıtabilseydik.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.