Top-ads

Kamusal alan 7 yıl önce yok muydu

By | Leave a Comment
Başbakan Erdoğan, 7 yıl önce Çankaya Köşkü’ne herkesin girdiğini söyleyerek, “Şurada 7 sene öncesine kadar bu ülkede kamusal alan yok muydu? Kamusal alan literatüre sokuldu, ondan sonra başörtülüler Çankaya’ya alınmaz oldu. Bu ülke kimin? Bu ülkenin kamu binaları kimin?” dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’ne 7 yıl öncesine kadar herkesin rahatlıkla girebildiğini belirterek, “Ama kamusal alan literatüre sokuldu, ondan sonra başörtülüler Çankaya’ya alınmaz oldu. Farklı yerlere de sokulmaz hale getirildi” dedi. Erdoğan, Türkiye-Almanya milli maçını izlemek için Berlin’e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, türban tartışmalarına ilişkin özetle şunları söyledi:

3 maddede hallederiz

Anamuhalefetin lideri, olumlu bir yaklaşım ortaya koydu. Şimdi görüyorum ki farklı bazı gelişmeler var. Bu konuda gerçekten anamuhalefet de diğerleri de kararlıysa arkadaşlarımıza talimatları verelim. Bu konuda yasal bir zemin gerekiyorsa, ‘Bu işi sağlama bağlayalım’ diyorsak, buna böyle inanıyorsak hemen adımı atalım. Fazla bir şey değil 3 maddede hallolacak birşey. Hemen bu işi bitirelim. Kim samimi, kim değil ortaya çıksın.

Kamusal alan, kamusal alan, kamusal alan. Allah aşkına yani şurada 7 sene öncesine kadar bu ülkede kamusal alan yok muydu? 7 senedir literatüre kamusal alanı soktular. Çankaya’ya 7 sene öncesine kadar rahatlıkla herkes girebiliyordu. Ama kamusal alan literatüre sokuldu, ondan sonra başörtülüler Çankaya’ya alınmaz oldu. Farklı yerlere de sokulmaz hale getirildi.

Ülke kamunun değil mi?

Bu ülke kimin? Bu ülkenin kamu binaları kimin? Kamunun, halkın değil mi? Buraya rahatlıkla benim vatandaşım giremeyecek mi? Bunlar özgürlükçü ülkede; demokratik, laik, sosyal hukuk devletinde olacak şeyler değil. Ama ne yazık ki bu ülkede zorla buna alıştırılmaya çalışılıyor. Zorla bir yere gitmek mümkün değil. Bırakalım halkımızı, özgürlük çerçevesi içerisinde herkes yaşasın. Şu özgürlüğü herkes yudumlasın. Kimse birbirine şüpheyle bakmasın. Bütün derdimiz bu.

Bunun bir tanımı vardır

(Kamu kurumlarında çalışanların da başörtüyle çalışma talebi var. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusu üzerine) Bunların hepsiyle ilgili, yetkili birimler çalışmalarını yapar. Sonra bunun kararı verilir. Dünya, Türkiye’den ibaret değil. Batı Batı diyorsunuz. İşinize geldiği zaman Amerika diyorsunuz. Bütün dünyayı masaya yatırın. Dünyadaki uygulamaları görün. Sonra da ülkemizle ilgili adımları ona göre atalım. Özgürlüklerin çerçevesini ona göre belirleyelim. İsteyene göre özgürlük olmaz. Bir tanımı vardır bunun. Bu tanımın içerisinde neyse bu adımı hep birlikte atalım.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.