Top-ads

Mardin'in çöplerini İtalyan eşekleri taşıyacak

By | Leave a Comment
MARDİN'in dar ve merdivenli sokaklarında çöp toplamada eşekleri kullanan Belediye görevlileri, yine aynı şekilde kullanılacak, İtalya'dan gelecek Sicilya eşeklerini bekliyor. 

İtalya Büyükelçiliği'nin hediye ettiği 15 eşeği İtalya ile ihracat yapan Ordulu bir firma ücretsiz Mardin'e getirerek belediyeye teslim edecek. Belediye Başkanı AK Parti'li Beşir Ayanoğlu, Mardin'de çöplerin ancak eşeklerle toplanabildiğini, kadrolu eşeklerinden 10'unun yaşlandığı için sıkıntı çektiklerini söyledi.

Mardin Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2001 yılında dünya kültür mirasına aday şehir gösterilen 7 bin yıllık geçmişe sahip kentin dar ve merdivenli sokaklarından çöp toplanmasını sağlamak amacıyla Mardin ve komşu illerden istediği özellikte eşek bulamayınca çareyi eşek ithalatında buldu. Mardin'i ziyareti sırasında Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ile sohbet eden İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, belediyenin eşek ihtiyacını duyunca 15 eşek hediye etmek istediklerini söyledi. Bunun üzerine İtalya ile ihracat yapan Ordulu bir firmayla temasa geçen belediye firmadan eşekleri ücretsiz bir şekilde Mardin'e getirilme sözü aldı.

10 EŞEK YAŞLILIKTAN EMEKLİYE AYRILDI

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, çöp toplamak için istihdam edilen kadrolu 48 adet eşekten 10'unun yaş ve çeşitli sebeplerden dolayı emekliye ayrılmalarından dolayı son bir yıl içinde eşek arayışına girdiklerini söyledi. Ayanoğlu, şöyle dedi:

“Temizlik hizmetini üstlenen eşekler, denizden 1085 rakım yükseklikte olan tarihi kentin araç girmez sokaklarını sabahın erken saatlerinde tırmanarak, hane halkının çöplerini topluyor. 562 ana arter ve dar merdivenli ara sokakları bulunan Mardin’de çöplerin ancak eşeklerle toplanabiliyor. İtalyan Büyükelçisi ile sohbetimizde bize hediye edilen 15 eşek irtibata geçtiğimiz bir firma tarafından Mardin’e ücretsiz getirilecek. Konu hakkında teknik çalışmayı arkadaşlarımız yapıyor. 15 gün içinde bu eşeklerin Mardin’e gelmesini bekliyoruz. Bu eşeklerimize bir haftalık bir eğitim verdikten sonra kadroya alıp diğer Mardin’deki eşeklerimiz gibi çöp işlerinde kullanacağız.”

Başkan Ayanoğlu, çöp toplamak üzere İtalya’nın Sicilya Adası’ndan getirilecek eşeklerin öncelikle erkek ve güçlü olmasına dikkat ettiklerini kaydetti.

Mardin’e çöp toplamak için İtalya’dan eşek getirilmesine tepki gösteren bazı kişiler, “Mardin’deki eşeklerin suyumu çıktı gidip İtalya’dan eşek getirecekler. İtalya’dan gelecek olan eşekler Mardin’in dar ve merdivenli sokaklarına uyum sağlayamaz. Belediye Türkiye'de eşek bulamadı mı?” dedi.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.